Nova vest
Tenis

Subota, 23.01.2016.

02:45

Raonić prejak, kraj za Viktora u trećem kolu

Viktor Troicki završio je učešće na Australijan Openu u trećem kolu porazom od Miloša Raonića u tri seta – 6:2, 6:3, 6:4.

Izvor:

Autor:

Raonić prejak, kraj za Viktora u trećem kolu
Getty Images

Bio je ovo četvrti međusobni susret Srbina i Kanađanina, a momak rođen u Podgorici je bez većih problema zabeležio svoj treći trijumf za 105 minuta tenisa.

Troicki od samog starta nije imao rešenja za razorne servise rivala, koji je poprilično lako stigao do vođstva u setovima – pošto je dva puta oduzeo servis našem rivalu u uvodnom delu meča. Ništa se značajnije nije promenilo ni u drugom, a ključan momenat dogodio se u osmom gemu, posle čega je Miloš na karakterističan način duplirao prednost.

Najuzbudljivije bio je u trećem setu, koji je Viktor otvorio sa tri osvojena gema u nizu, ali nije uspeo da izdrži do kraja. Raonić je odgovorio sa dva brejk i četiri osvojena gema u nizu za plasman među šesnaest najboljih.

Takođe, bilo je evidentno da našeg predstavnika polako stiže umor posle osvojene titule u Sidneju, kao i teškog meča sa Danijelom Munjosom de la Navom u prvom kolu. S druge strane, Raonić, koji je meč završio sa 34 vinera (13 aseva), igraće za plasman u četvrtinu finala protiv boljeg iz duela između Stana Vavrinke iz Švajcarske i Čeha Lukaša Rosola.

U jutarnjim časovima, jedina preostala predstavnica Srbije na Ozi Openu, Ana Ivanović takođe igra za prolaz u četvrto kolo protiv Medison Kiz.

Viktor je osvojio prvi poen na meču, ali se Miloš izvukao na sebi svojstven način – sjajnim servisima je lako došao do četiri veza poena, a samim tim i do vođstva u gemovima. Usledio je sličan odgovor Troickog, uz jedan lep poen od stane Raonića na mreži, ali je as servis bio koban i po njega – 1:1.

NI u naredna tri gema se ništa značajnije nije promenilo, Kanađanin je dva dva puta veoma sigurno osvajao gemove na svoj servis, isto je činio i Srbin, a poeni su se završavali, ako ne odmah posle dobrog servisa, već posle nekoliko udaraca – 2:3.

Na prvo izjednačenje čekali smo do sredine prvog seta, kada je, nažalost, Raonić uspeo da iskoristi mali pad u igri rivala i stigne do brejka. Poprilično uspešno je riternirao servise Troickog, uspevavši da produži poene, pre nego što je poslao lob u aut, da bi Miloš zatim bez problema potvrdio brejk – 2:5.

Nastavili su se problemi našeg igrača sa prvim servisom, zbog čega se unervozio i počeo da brza u nameri da što ranije dođe do poena, što je Raonić iskoristio i već prvu, od tri vezane, set loptu pretvorio u vođstvo – 2:6.

NI start drugog dela igre nije nam doneo ništa novo, Miloš je nastavio odlično da servira, pa je ubrzo poveo, ali je Viktor zaigrao kao na samom startu meča, a uskoro je na semaforu bio izjednačen rezultat – 1:1.

Nismo dugo čekali na prve brejk šanse u drugom setu, ali ih je ponovo imao Raonić. Još jednom je rutinski poveo, da bi zatim stvorio sebi nove dve prilike da protivniku oduzme servis. Međutim, Troicki je ovoga puta uspeo da se konsoliduje, vezao je nekoliko dobrih početnik udaraca, a posle neiznuđene greške Miloša ponovo je bilo nerešeno – 2:2.

Ipak, ono što mu nije pošlo za rukom četvrtom, jeste u osmom gemu drugog seta. U međuvremenu gotovo da nije bilo uzbuđenja, pošto smo gledali obračun servisima, pa u tri vezana gema teniser koji prima servis nije stigao ni do poena – 3:4.

Kada mu nije išao servis, Troicki je ponovo pokušavao izlascima na mrežu nešto da promeni, ali nije uspeo tako da nadomesti manje padove u igri. Raonić je stigao do nove dve brejk šanse, opet je prvu pretvorio u prednost, a zatim surovim servisima, od kojih je već 12 upisano pod aseve, priveo i drugi set kraju u svoju korist – 3:6.

Srbin se probudio na startu trećeg seta, zaigrao je daleko agresivnije, počeo je da šalje dublje loptice i da šeta rivala, a takav pristup odmah mu je doneo željeni rezultat. Najpre je lako stigao do prednosti u gemovima, da bi na prvi rivalov servis u trećem periodu igre odigrao fenomenalno, a ključan za oduzet servis bio je poen koji je dobio neverovatnom skraćenom dijagonalom iz klizanja – 2:0.

Imao je Raonić priliku da odgovori već u narednom gemu, ponovo je Viktor popustio sa servisom, a Kanađanin pristupio agresivno i imao dve uzastopne prilike za novi brejk. Ipak, nije Troicki želeo tako lako da ispusti teško stečenu prednost, proradio je servis, pa je preokret bio neminovan – 3:0.

Uspeo je Raonić da se upiše, da bi onda gledali još jedan neizvestan gem, u kom je Miloš imao novu priliku za brejk, ali je Troicki servirao kako treba i nije bilo problema da zadrži 'duplu' prednost. Nastavilo se u istom ritmu, pa je posle nove dobre serije Raonića Viktor bio na servisu – 4:2.

Nažalost, Troicki nije uspeo da zadrži prednost i donese eventualnu neizvesnost, tako što će meč uvesti u četvrti set. Raonić je ekspresno smanjio zaostatak, zatim mu je Viktor sa dve iznuđenje grške pomogao da povrati egal, pre nego što je totalno pao. Videlo se da Srbin nema više snage, Raonić je prvu od tri nove brejk lopte pretvorio u priliku da servisom završio posao, što nije propustio – 4:6.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

12 h

U fokusu

Vidi sve