Iznenađenje: Jedini glas razuma - Doktor Propast

Evo konačno i jednog glasnika dobrih vesti, iznenadićete se, to je Nurijel Rubini, poznat kao Doktor Propast.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 20.01.2016.

18:29

Iznenađenje: Jedini glas razuma - Doktor Propast
Foto: Getty images

Iako se sve glasnije čuje da svetu preti nova katastrofa, ekonomista koga su "proslavile" crne prognoze ima nešto drugačije mišljenje.

Ovaj poznati profesor koji je predvideo prošlu svetsku krizu ne misli da će se to desiti ovog puta. Bar ne tako dramatično.

Prema njegovim rečima, stanje u svetu nije loše kao pred krizu pre nekoliko godina.

“Neće biti reprize od 2008. godine. Neće biti tako velikog finansijskog sloma kao prošli put”, rekao je Rubini ali upozorava da će 2016. godina doneti rizike na koje će najbrže morati da odgovore centralne banke", kaže Rubini.

“Ono što treba da se desi jeste da Kina postane ozbiljna, i da krene sa nekim konkretnim strukturnim reformama”, poručuje Rubini.

Doktor Propast je takođe zabrinut zbog sve većeg uticaja pamtne tehnologije.

“Raste nejednakost zbog tehnologije jer je ona u rukama elite koja je kupuje i prodaje. Štedi na radnoj snazi, ali i povećava jaz između bogatih i siromašnih”, rekao je Rubini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: