Utorak, 12.01.2010.

10:05

Zaposleno preko 15 000 pripravnika

U programu „Prva šansa“ Nacionalne službe za zapošljavanje u 2009. godini zaposleno je više od 15 000 mladih pripravnika.

Izvor: B92

Default images

Priliku da steknu prvo radno iskustvo koje će biti kvalitetno i konkurentno na tržištu rada, u "Privrednoj banci Beograd" dobilo je 46 ljudi. „Svakako da mi mnogo znači radno iskustvo jer mnogi moji prijatelji, koji su završili kad i ja, još uvek nisu našli posao. Imam priliku da svakim danom učim sve više i naučim puno toga“, rekla je Marijana Đurović.

"Završila sam Ekonomski fakultet u Beogradu prošle godine u oktobru. Posle toga sam tražila posao pola godine. Ukazala mi se prilika u PBB i ova banka nam je omogućila prvo radno iskustvo i mogućnost da se ovde zaposlimo posle odrađenog pripravničkog staža“, kaže Sanja Bakoč.

Jelena Tucović navodi: „Ja sam diplomirani pravnik i završila sam fakultet u aprilu ove godine. Tražila sam posao mesec, mesec i po, i ovo iskustvo mi znači“.

Korist od zapošljavanja po programu „Prva šansa“, osim pripravnika koji su dobili posao, imali su i posladavci koji su ih zaposlili.

„To je veliko iskustvo i za PBB i za mlade pripravnike. Pripravnici znače puno, zato što su preuzeli mnoge poslove koje su do sada radili referenti i akaunt menadžeri, brzo su se uklopili u sredinu banke i počeli su sa kolegama da rade na lakšim ali i na kompleksnijim slučajevima, što će im u budućnosti dati mogućnost da vrlo brzo savladaju sve instrumente koji su potrebni za jednog ozbiljnog bankarskog službenika“, kaže Dejan Vasić iz "Privredne banke Beograd".

Većina poslodavaca koji su zaposlili mlade u okviru programa „Prva šansa“, planiraju da najvrednije zadrže po isteku pripravničkog staža.

Više informacija o ovom programu Nacionalne službe za zapošljavanje u emisiji "Šljaka" danas u 14.15 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: