Odlučeno: Srbija ide na vanredne parlamentarne izbore

Lider SNS i premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je njegova odluka da Srbija ide na vanredne parlamentarne izbore.

"Moja odluka je da idemo na izbore. Izbori su takmičenje, ništa drugo. Srbija treba da kaže hoće li u EU. Nećemo da vodimo ovo društvo dalje u sukobe. Za ponovljene rezultate potreban je karakter", rekao je Vučić na sednici GO SNS.

"Ne želim da ugrozim budućnost Srbije, troškovi će biti nikakvi ili manji nego ikada, a ja ću raditi u Vladi kao i do sada dok narod na izborima ne odluči", dodao je on. Dodao je da su centri otpora Vladi Srbije, normalnoj Srbiji i politici reformi i napretka pripadnici "bivše loše vlasti i lažne elite, koju je ta vlast stvorila i obezbedila im privilegije".

"Kada protivnici kažu da žele da se stvari menjaju naša je obaveza da pustimo narod da odluči", naveo je Vučić, ističući da je to revolucionarna odluka u odnosu na one koji su pre vlast držali "sa obe ruke". "Danas imamo prave partnere u svetu. Naučili smo ih da smo stabilno društvo, a poruka posle izbora treba da bude ista - šta god uradili, Srbija se neće zaustaviti u reformama", kaže Vučić.

Lider SNS je nakon toga od obornika SNS zatražio odlaganje skupštine stranke za 21. maj "kako im posle izbora u slučaju loših rezultata ne bi bio na teretu" i kako bi mogli da se izjasne.

Podsetimo, Vučić je nedavno izjavio da su vanredni parlamentarni izbori moguća opcija, da će odluku doneti uz konsultacije sa predsednikom države i članovima GO, ali da se neće rukovoditi stranačkim interesima. On je tada dodao i da su vanredni izbori bolja opcija od veće rekonstrukcije, koju bi želeo da sprovede, a kao jedini razlog protiv održavanja opštih izbora naveo je da bi možda na kratko prekinuli reforme.

Autor: Tanjug

  • Sale NS

    19.01.2016 17:15
    Korekcija naslova
    Mislim da je primerenije da umesto "Odlučeno" stoji "Vođa odlučio" !
  • Nezavisna

    19.01.2016 00:02
    glasam za Nezavisnu Vojvodinu
  • Gavra

    18.01.2016 17:21
    Nadam se da će ovaj latentni n
    lako je kukati da nam je gore nego što smo mislili - a većina ne izlazi na glasanje nego zavlači glavu u pesak , iliti dupe i misli da će šačica retarda glasati umesto njih ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija