Sreda, 13.01.2016.

17:17

Upravnik zatvora ploču po ploču ukrao 50 km puta

Upravnik jednog ruskog zatvora našao se iza rešetaka zbog sumnje da je ukrao 50 kilometara javnog puta.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Thinkstock

Kako prenosi agencija Frans pres, Aleksandar Protopopov, upravnik zatvora u Republici Komi, na krajnjem severu Rusije, osumnjičen je da je nadgledao demontiranje betonskog puta čije je delove zatim prodao.

Put, sagrađen od 7.000 armiranih betonskih ploča, "demontiran je i odvezen" u periodu od nekoliko meseci između 2014. i 2015.

Ukradene betonske ploče je kasnije preprodala jedna firma koja je na njima zaradila, izjavilo je rusko tužilaštvo.

Protopopovu, koji je kao upravnik zatvora više puta odlikovan - dobitnik je, između ostalog, medalje "duhovnog jedinstva", preti kazna do 10 godina zatvora.

Tužilaštvo je navelo da je nekoliko drugih zvaničnika zatvora, takođe, osumnjičeno za krađu puta, čija se šteta procenjuje na šest miliona rubalja (73.000 evra).

Izgradnja puteva je jedan od najkorumpiranijih sektora u Rusiji, sa troškovima koji daleko prevazilaze cenu sličnih projekata u drugim zemljama.

Izgradnja planinskog puta za Zimske olimpijske igre u Sočiju koštala je osam milijardi dolara, što su ruski mediji tada prokomentarisali da bi ta 48 kilometara duga deonica koštala isto toliko kada bi se premazala crnim kavijarom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

9 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

14 h

Podeli: