Krivična protiv Stefanovića, MUP: Pritisak

Nacionalne vesti - Nedelja 10.01.2016 - 18:03

Protiv ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i sekretarke Uprave kriminalističke policije Dijane Hrkalović podneta je krivična prijava.

Stefanović se optužuje za zloupotrebu službenog položaja; Foto: Emil Čonkić Stefanović se optužuje za zloupotrebu službenog položaja; Foto: Emil Čonkić

Prijava je podneta 30. decembra 2015. godine Tužilaštvu za organizovani kriminal zbog navodne "zloupotrebe službenog položaja i trgovine uticajem".

Šef Biroa za informisanje MUP-a Biljana Popović Ivković u izjavi za Tanjug istakla je da navodi krivične prijave apsolutno nisu tačni i da predstavljaju pritisak na rad MUP-a, ali da tužilaštvu treba prepustiti da radi svoj posao u skladu sa zakonom.

Ona je podsetila da je Stefanović pre dva dana upravo ukazao da je na pomolu nova organizovana i izmišljena afera.

"Cilj kreatora je jasan, diskreditovanje ministra i ministarstva koje vodi i skretanje pažnje sa značajnih rezultata koje postiže Vlada Srbije na izmišljene afere koje treba da zaokupe javnost.

Važno je istaći da se sve to događa u trenutku kada se policija beskompromisno bori protiv kriminala i korupcije i postiže značajne rezultate", naglasila je Popović Ivković.

Prema njenim rečima, osoba koja je podnela krivične prijave, činila je to i prethodnih godina protiv bivših rukovodilaca u MUP-u, nezadovoljna svojim položajem, ali su sve te prijave odbačene kao neosnovane.

"Bilo kakvi pritisci na rad policije ne mogu osujetiti ciljeve za koje se zalažemo, a to je pre svega bespoštedna borba protiv korucije i kriminala isključivo u interesu građana", istakla je šef Biroa MUP-a za informisanje.

Televizija N1 je ranije u nedelju prenela da se u prijavi navodi da je Odeljenje za poslove bezbednosti pri MUP-u "sprovodilo mere opservacije i tajne pratnje bez otvorene operativne obrade, bez naredbe suda, suprotno instrukciji o operativnom postupanju".

Ta televizija nije navela ko je podnosilac krivične prijave.

Stefanović je pre dva dana gostujući na na RTS-u rekao da poseduje informacije da će određeni ljudi lažnim prijavama pokušati da kažu da su neki novinari u Srbiji praćeni, iako za to nema dokaza.

"Raspolažemo podacima da će nekoliko lica pokušati da lažnim prijavama protiv Ministarstva unutrašnjih poslova lažno tvrde da su praćeni neki novinari u Republici Srbijii.

Jedna novinarka koja je novinarka još iz vremena Slobodana Miloševića, dakle duže vreme novinarka u Srbiji, kazaće da je navodno praćena i to treba da se pojavi uskoro, u narednih nekoliko dana", rekao je Stefanović.

On je tim povodom najavio reakciju tužilaštva, koje se za sada nije tim povodom oglašavalo.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: