Nedelja, 10.01.2010.

12:48

CG: Formirani timovi za evakuaciju

Na poplavljenim područjima očekuje se stabilizacija stanja, jer je kiša prestala da pada, a vetar je stao, kaže pomoćnik ministra Zoran Begović.

Izvor: Tanjug

Default images

Prema njegovim rečima, timovi za eventualnu evakuaciju stanovništva su spremi, ali za sada nema takvih zahteva. Timovi za evakuaciju formirani su za Rijeku Crnojevića, Žabljak Crnojevića, Zetu i za priobalno područje Bojane, u opštini Ulčinj. Ugroženom stanovništvu hranu dostavlja vojska u čamcima.

On je objasnio da je nivo vode reke Bojane sada tri-četiri centimetra niži nego jutros, a da je na Skadarskom jezeru nekoliko cenntimetara viši, što je, kako je rekao, i bilo očekivano.

Kako su javili podgorički elektronski mediji, čitava Ada Bojana je pod vodom, a kiša koja pada neprestano praćena je jakim južnim vetrom koji diže nivo mora, što ne dozvoljava reci Bojani da se ulije u njega.

Javno preduzeće "Željenička infrastruktura CG" ustupiće delove železničkih stanica i magacina u Zeti, Golubovcima i Virpazaru za eventualnu evakuaciju ljudi i stvari iz najugroženijih područja zahvaćenih poplavom.

Podgorička gradska uprava najavila je novčanu pomoć u saniranju štete na poplavljenom području. Kako je juče javio Radio Kotor, kiša i snažni jugo, podigli su nivo mora koje je potopilo nekoliko desetina barki.

Pod vodom je ostao i jedan broj ponti na obali i starom gradu, gde je i kretanje veoma otežano.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

10 h

Podeli: