Britaniju trese loto groznica

Zabava - Petak 08.01.2016 - 10:59

U Velikoj Britaniji vlada prava loto groznica, jer se potencijalnom dobitniku ili dobitnicima nudi rekordna svota. Na prošlom izvlačenju niko nije imao šesticu, pa se premija popela na blizu 58 miliona funti.

Rekordna svota za premiju; Foto: Getty Images Rekordna svota za premiju; Foto: Getty Images

Prema Zakonu o igrama na sreću sledeći put se novac mora podeliti, pa ukoliko ne bude glavnog pobednika sreća će se osmehnuti onima iz drugog ešalona.

Popunjavanje loto listića postalo je masovna pojava, jer su Britanci po prirodi optimist i veruju u sreću.

"Bila sam veoma uzbuđena prilikom prošlog izvlačenja, ali su nadležni naknadno ustanovili da tiket nije poslat, što mi je prosto neverovatno", rekla je Edvina Niland, loto učesnica.

Lokalni mediji su, naime, već bili objavili da je bračni par Niland dobio 35 miliona funti, ili oko 47 miliona evra, ali je naknadno pronađena neka greška.

Prema njenim rečima to je ogroman novac, a da su ga dobili najpre bi nepokretnoj sestri kupila invalidska kolica.

Atmosfera velikog iščekivanja zahvatila je i medije, pa je jedino pitanje novinara upravo bilo šta biste uradili s tolikim dobitkom.

"Obezbedila bih svu svoju rodbinu, a onda s mužem otputovala na neko egzotično putovanje", rekla je jedna od upitanih.

"Situacija je veoma uzbudljiva, a ukoliko bih dobila ponudila bih najviše svojim unucima, mada sam ubeđena da oni ne bi tražili ništa", dodala je druga.

Želje anketiranih su, u stvari, bile slične.

Kupili bi novu kuću i skupocen auto, krenuli na put oko sveta, sebi i svojim najbližim život učinili bezbrižnim, a ostalo bi i za prijatelje u nevolji.

Prošla premija je iznosila 50,4, a sledeća, na izvlačenju 9. januara, biće čak 57,8 miliona funti sterlinga.

RTV, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: