Sunce, kiša, pa olujni vetar

J. M.

08. 01. 2016. u 07:42

Naredni dani, prema najavama meteorologa, biće "šareni" - topliji, uz kišu, sunčane intervale, ali i olujne udare vetra

Сунце, киша, па олујни ветар

MAGLA i "minus" koji su obeležili i ovo jutro u celoj Srbiji, nikako nisu najava vremenskih prilika za predstojeću sedmicu. Naredni dani, prema najavama meteorologa, biće "šareni" - topliji, uz kišu, sunčane intervale, ali i olujne udare vetra.

U većem delu zemlje, kažu prognostičari, danas će biti suvo, umereno do pretežno oblačno i malo toplije vreme, dok će hladno i maglovito tokom celog dana ostati ponegde na zapadu i u centralnim predelima. Najviše dnevne temperature kretaće se između prvog i osmog podeoka Celzijusove skale.

- Sutra nas očekuje oblačno i malo toplije vreme, uz slabu kišu ponegde - kažu u "Meteosu". - Postepeno će jačati i južni i jugoistočni vetar. U nedelju i ponedeljak biće još toplije i vetrovito, ali sa kišom povremeno. Duvaće umeren do jak jugoistočni vetar. U ponedeljak vrlo jak olujni vetar, pogotovo u Pomoravlju i Podunavlju. Temperatura će ponegde dostići i 15 stepeni, pa će se sneg brzo topiti.

U utorak se očekuje jača kiša, ali će najviše temperature biti od osam do 12 stepeni. Već od srede se očekuje zahlađenje, ali i slabljenje vetra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije