Tehnopolis

Četvrtak, 07.01.2016.

13:35

Zašto nema sve na Netflixu?

CEO kompanije Netflix Rid Hejstings saopštio je da je ovu streaming mrežu od sinoć moguće pratiti u 130 zemalja, među kojima je i Srbija.

Izvor: B92

Zašto nema sve na Netflixu?

CEO kompanije Netflix Rid Hejstings saopštio je da je ovu streaming mrežu od sinoć moguće pratiti u 130 zemalja, među kojima je i Srbija.

To znači da će Netflix utrostručiti broj zemalja u kojima je moguće pratiti njihove sadržaje. Rid Hejstings je povodom toga rekao:

„Svedoci smo rođenja nove globalne internet TV mreže. Od danas, Netflix je moguće pratiti na svim meridijanima – od Singapura do Sankt Peterburga i od San Franciska do Sao Paola. To znači da će gledaoci širom sveta moći u isto vreme da prate serije i filmove na našem kanalu, i to bez čekanja, kao što je to bio slučaj do sad. Uz pomoć interneta, dajemo moć potrošačima širom sveta da sami odlučuju šta će, kada i putem kog uređaja gledati.“

Međutim, kako piše netokracija, stanovnici Srbije i Hrvatske u skorije vreme neće moći preko ove striming mreže da gledaju seriju "House of Cards" jer su prava na tu seriju već prodata distributerima u ove dve države, ali i drugim zemljama. Prema zakonu distributeri su jedini koji polažu prava na emitovanje i preprodavanje takvog sadržaja.

Što se tiče prevoda, odnosno titla, njega na našem jeziku nema i on je mahom uglavnom na engleskom jeziku.

Takođe, dostupni sadržaj se razlikuje od države do države, ali iz Netflixa su poručili da rade na tome da budu "potpuno globalni".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

108 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: