Region

Utorak, 05.01.2016.

14:05

Slovenci oborili nezaposlenost 5,3 odsto

Ukupan broj nezaposlenih u Sloveniji iznosio je na kraju decembra prošle godine 113.076 osoba, što je pad od 5,3 odsto na godišnjem nivou.

Izvor: Tanjug

Slovenci oborili nezaposlenost 5,3 odsto
Foto: Thinkstock.com

Međutim, broj registrovanih nezaposlenih je u decembru porastao 5,3 odsto u odnosu na prethodni mesec, pokazuju preliminarni podaci slovenačkog biroa za zapošljavanje, prenosi slovenačka agencija STA.

Decembar je, kako se navodi, tipičan mesec u kom nezaposlenost oštro skače na mesečnom nivou, kao što su to i januar, kada ističu mnogi ugovori o radu na određeno vreme, i oktobar kada se studenti koji ne upišu narednu godinu ili diplomiraju prijavljuju na biro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Prevara veka: Optužen vodeći evropski proizvođač

Evropski proizvođač meda, Famille Michaud Apiculteurs, najstarije udruženje potrošača u Zapadnoj Evropi, optuženo je da svoj med prodaje kao potpuno francuski i tako obmanjuje jer njihov med zapravo dolazi iz drugih zemalja, uključujući i one van Evrope.

7:31

1.6.2024.

1 d

Aktuelno

Kada će odzvoniti preskupim kvadratima?

Stambena kriza u grupi velikih ekonomija otežaće povećanje ponude cenovno dostupnog stambenog prostora u idućim godinama i vlade moraju preduzeti odlučnije mere kako bi rešile problem, pokazala je Rojtersova anketa među stručnjacima za sektor nekretnina.

14:53

1.6.2024.

1 d

Podeli: