Užice: Zbog pucanja cevi 3.200 domaćinstava i bolnica bez vode; Rezervoari puni

Novosti online/ Agencije

05. 01. 2016. u 09:27

Zbog pucanja vodovodne cevi u Ulici Miloša Božanovića 3200 domaćinstava i bolnica ostali su bez vode, a otklanjanje kvara očekuje se do večeras

Ужице: Због пуцања цеви 3.200 домаћинстава и болница без воде; Резервоари пуни

Foto Tanjug

Zbog snega i leda na području Pomoravskog okruga, pre svega Jagodine i Paraćina, situacija je teška ali daleko od toga da se proglasi vanredna sitacija.

Na putevima u zemlji situacija je pod kontrolom, putari su 24 sata dežurni, svi putevi su prohodni i putare nije iznenadio ovaj sneg, izjavio je vršilac dužnosti direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak.

Saobraćaj se odvija otežano gotovo na celom području Srbije zbog ledene kiše, snega, niskih temperatura i jakog vetra, saopštio je Auto-moto savez Srbije.


OTEŽAN SAOBRAĆAJ ZBOG LEDENE KIŠE, SNEGA I VETRA

Saobraćaj se odvija otežano gotovo na celom području Srbije zbog ledene kiše, snega, niskih temperatura i jakog vetra, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Uz maksimalnu angažovanost dežurnih ekipa putara i neprekidan rad zimskih službi, svi putevi I i II prioriteta su prohodni, navodi AMSS pozivajući se na informacije JP Putevi Srbije.

Zbog pojačanog vetra preko planinskih prevoja, mogući su manji snežni nanosi, zbog čega je na pojedinim deonica sužen kolovoz. Na putevima II i III prioriteta, preko planinskih prevoja i u višim predelima treba računati i na ugažen sneg.

JP Putevi Srbije savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice te Putevi Srbije apeluju na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i voze maksimalno oprezno.


DROBNjAK: SVI PUTEVI U SRBIJI SU PROHODNI

Situacija na putevima u zemlji je pod kontrolom, putari su 24 sata dežurni, svi putevi su prohodni i putare nije iznenadio ovaj sneg, izjavio je jutros vršilac dužnosti direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak.

"U pripravnosti smo, iz dana u dan radimo, čistimo i putare nije iznenadio ovaj sneg", rekao je Drobnjak prilikom obilaska autoputa Beograd-Novi Sad i naglasio da se saobraćaj na toj deonici odvija normalno, kao i da su svi putevi prohodni.

"Najvažnije je što nema leda, a prema informacijama iz cele Srbije, popodne i predveče padala je ledena kiša, koja je predveče stala i prešla u sneg. Putari su se borili, čak smo i mehanizaciju pojačavali na nekim delovima. Dosta su radili kamioni, utovarivači, koji su sklanjali sneg i led", rekao je Drobnjak.

Naveo je da je ledena kiša najjače padala kod Valjeva, Loznice, Krupnja, Bajine Bašte, Aleksinca, Niša, Ražnja, kao i da je napadalo više od 30 centimetara snega u Nišu, ali je istakao da su putari to očistili i da su baš svi putevi prohodni.

Kako je rekao, ledena kiša, koja će preći u sneg, očekuje se još u utorak i sredu, dok je prognoza za četvrtak otopljavanje i bez padavina.


SITUACIJA ZBOG SNEGA U JAGODINI TEŠKA

Zbog snega i leda na području Pomoravskog okruga, pre svega Jagodine i Paraćina, situacija je teška ali daleko od toga da se proglasi vanredna sitacija, rekli su danas sagovornici Tanjuga.

Načelnik Odeljenja za vanredn situacije MUP za Pomoravski okrug Goran Kušić rekao je da nije tačno da je proglašena vanredna situacija, jer bi on, u suprotnom, prvi u tome učestvovao i dodao da "sneg nije mali, ali da za vanrednu situaciju nije".

I gradonačelnik Jagodine i načelnik Štaba za elementarne nepogode Ratko Stevanović kaže da nema "ni govora o vanrednoj situaciji".

"Putevi i ulice se čiste, angažovana je i dodatna mehanizacija privrednika i poljoprivrednika po selima, snabdevanje strujom, vodom, gasom je uredno, daljinsko grejanje funkcioniše, sve radi kako treba", rekao je on.

Direktor Direkcije za izgradnju Jagodine Miodrag Jeremić ukazao je da se "radi punom parom i putevi se raščišćavaju svim rasplozivim sredstvima", pa većih problema nema.

"U toku dana biće sve u redu", rekao je on i istakao da je sitauacija teška u selima prema Crnom vrhu.

Predsednik Opštine Paraćin Saša Paunović, izjavio je da su zbog snega zatvoreni putni pravci u gornjem delu te opštine: Gornja Mutnica - Izvor, Merilovac - Lebine, Ratare - Sikirica... "ali da sva ta sela imaju alternativne pravce prema gradu koji su čisti i prohodni".

"Čistili smo puteve prvog prioriteta, a ovi su drugog i biće očišćeni tokom dana", obećao je Paunović.

On je dodao da su ulice u Paraćinu čiste, da ima struje, gasa, vode, lekova, hrane, a na građane apelovao da čiste trotaora ispred svojih kuća.


ZBOG PUCANjA CEVI 3200 DOMAĆINSTAVA U UŽICU BEZ VODE

Zbog pucanja vodovodne cevi u Ulici Miloša Božanovića u Užicu 3 200 domaćinstava i bolnica ostali su bez vode, a otklanjanje kvara očekuje se do večeras.

"Ekipe su na terenu, vrše se potrebne pripreme za popravku, odnosno zamenu cevi, očekujemo da će zamena biti završena do večeras, a punjenje sistema se očekuje sutra", rekao je gradonačelnik Užica Tihomir Petrović.

Prema rečima gradonačelnika Petrovića, cev je pukla sinoć oko 18.00 časova, a pretpostavlja se da su uzrok niske temperature.

On je dodao da je šest cisterni sa vodom poslato u ovaj deo grada, a da užička bolnica ima zalihe vode za naredna dva dana.

"Situacija je bila kritična onog trenutka kada je pukla cev, bukvalno smo imali reku koja teče kroz grad. Brzom intervencijom nadležnih komunalnih preduzeća zaustavljeno je oticanje vode. U roku od 30 minuta je isključena voda sa sistema, a potom je obavljeno čišćenje i posipanje ulica rizlom i solju kako ne bi došlo do stvaranja leda", kazao je gradonačelnik Petrović.

Prvi čovek Užica je naglasio da je snabdevanje toplotnom i električnom energijom u gradu na Đetinji uredno.

Čišćenje ulica je redovno, a problem predstavljaju viši delovi grada gde kamioni ne mogu da izađu zbog parkiranih vozila, pa su na teren poslati traktori.


U SREDU OBLAČNO, MESTIMIČNO S LEDENOM KIŠOM I SUZNEŽICOM

U većem delu Srbije u sredu se očekuje oblačno, mestimično sa kišom koja će se ujutru ponegde, uglavnom na severu i zapadu, lediti na tlu, saopštio je danas Hidrometeorološki zavod Srbije.
U planinskim predelima očekuju se kiša i susnežica, a na istoku tokom većeg dela dana ledena kiša. Više padavina očekuje se na jugu zemlje. U toku noći kiša će preći u susnežicu i sneg u većini mesta.

Vetar će biti slab i umeren, na istoku povremeno jak i olujni, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura kretaće se od minus 8 na istoku do 3 na jugu, najviša dnevna od 2 do 6 stepeni, u Timočkoj Krajini oko minus 2 stepena Celzijusa.

U Beogradu će sutra biti oblačno, povremeno sa kišom, ujutru uz lokalnu pojavu poledice. Vetar će biti slab i umeren, jugoistočni. Jutarnja temperatura kretaće se oko minus 1, a najviša dnevna oko 3 stepena. U toku noći kiša će postepeno preći u susnežicu i sneg.

U Srbiji će u četvrtak biti oblačno, pre podne mestimično sa susnežicom i snegom, posle podne prestanak padavina i delimično razvedravanje. Zatim do kraja nedelje očekuje se toplije, s temperaturom iznad prosečnih vrednosti, sa prolaznim naoblačenjima i povremenom kišom uz postepeno otapanje snežnog pokrivača.

U Beogradu će u četvrtak ujutru i pre podne biti povremeno sa snegom, posle podne prestanak padavina i delimično razvedravanje. Zatim do kraja nedelje predviđa se toplije s temperaturom iznad prosečnih vrednosti i prolaznim naoblačenjima s kišom povremeno uz postepeno otapanje snežnog pokrivača.


UŽIČKA BOLNICA NEMA PROBLEMA SA VODOM, REZERVOARI PUNI

Zbog današsnjeg pucanja vodovodne cevi užička bolnica je ostala bez vode, ali problema nema jer su na vreme napunjeni rezervoari, izjavio je direktor Zdravstvenog centra Užice Miloš Božović.

Zbog pucanja vodovodne cevi u ulici Miloša Božanovića u Užicu, 3.200 domaćinstava i bolnica ostali su bez tekuće vode, a otklanjanje kvara očekuje se do večeras.

"Nemamo problema. Zbog problema sa cevima krizni štab nas je na vreme upozorio da napunimo naše rezervoare i mi imamo vodu. Svi spratovi imaju vodu", rekao je Božović Tanjugu.

Direktor Zdravstvenog centra Užice navodi da očekuje da neće biti problema sa snabdevanjem, odnosno da će zalihe vode biti dovoljne dok se kvar ne otkloni.

"Funkcionišemo normalno, u stalnom smo kontaktu sa gradskim kriznim štabom i očekujemo da kvar uskoro bude otklonjen", rekao je Božović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Pera

05.01.2016. 12:14

Sneg u Jagodini se ne cisti godinama osim u centru grada da bi se videlo na TV snimcima,par stotina metara dalje ili samo jednu do dve ulic van centra i stanje je haoticno,vodi se kao da je cisceno tako ce se i knjiziti i uzeti novac ali sneg nece biti ociscen,a i zasto bi kada ce se sam od sebe otopiti na prolece.

nemo

05.01.2016. 14:18

taj su vodovod gradili akcijaši ORA kadinjača 77. dotrajalo ono što je građeno, treba to održavati. moja malenkost je kopala tu. nije mi žao.

profesor

05.01.2016. 14:22

nije Zlatibor za žaljenjemene oteraše iz Arilja samo jer sam Beograđankaa ceo Zlatibor u Beogradusamo još da se glupim Beograđanima otvore oči