LJajić: Sledi reorganizacija Telekoma

Tanjug

03. 01. 2016. u 09:40

Posle odluke da se ne proda Telekom, sledi "plan B", a to je njegova potpuna reorganizacija, modernizacija i profesionalizacija, sa jednim ciljem - da izdrži tržišnu utakmicu, izjavio ministar Rasim Ljajić

Љајић: Следи реорганизација Телекома

Posle odluke da se ne proda Telekom, sledi "plan B", a to je njegova potpuna reorganizacija, modernizacija i profesionalizacija, sa jednim ciljem - da izdrži tržišnu utakmicu, izjavio je danas ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

"Vlada još nije donela odluku o tom modelu koji ćemo sada primeniti, ali u svakom slučaju nemamo puno vremena za odlaganje i kalkulisanje", rekao je Ljajić za RTS.

On je naglasio da je Telekom sada na tržištu i da tu utakmicu mora da izdrži ukoliko se misli da bude profitabilna kompanija koja će moći da se proda po mnogo boljoj ceni nego po onoj koja je sada dobijena.

Ljajić je, međutim, istakao da sa brojem zaposlenih koje ima u odnosu na konkurenciju, Telekom tu utakmicu teško da može da dobije.

"Telenor ima 1.200 zaposlenih, Vip oko 900, a Telekom ima 9.000 zaposlenih samo ovde u Srbiji, bez ćerki firmi u Republici Srpskoj i Crnoj Gori", rekao je Ljajić i dodao da je nužno da se Telekom unutrašnje reorganizuje i da dobije profesionalni menadžment.

"Sa tim poslom se apsolutno mora krenuti odmah, ovo je žestoka tržišna utakmica koja ne trpi nikakvo odlaganje ili čekanje da se nešto samo desi", naglasio je Ljajić.

Prema njegovim rečima, prioritet je da se odmah krene sa procesom njegove reorganizacije, kao i da je sa sindikatima potpisan socijani program, u slučaju prodaje Telekoma.

"Oni su složni i potpuno podržavaju stav da Telekom tu utakmicu mora da dobije ako želimo da zadržimo konkurentnost Telekoma na tržištu, a to podrazumeva i unutrašnju reorganizaciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Milos

03.01.2016. 10:00

A ko ce da ga reorganizuje ? Partijski poslusnici koji jedava da znaju da koriste sluzbeni mobilni aparat . Telekom je u zadnjih 10 godina 3 puta reorganizovan, tako dobro da je broj sefova i direktora veci od broja radnika.

ЗоЗоНаЦ

03.01.2016. 10:11

да се појача сигнал једино тако могу преживе такса да се смањи за 300 динара или сви има да одемо у СББ

Cleo

03.01.2016. 10:13

Sada strucnjaci iz sindikata... neka zavrnu rukave i dobro razmisle...sta i kako sa Telekomom ...kako biti konkurentan ... kako obezbediti novu opremu ...kako biti uspesan na trzistu ... Piatm se da li oni to mogu ???

duda

03.01.2016. 10:16

A vi ste svi veliki strucnjaci Ljajic i za rad i socijalnu politiku gde je pre bi ministar, ya telekomunikacije sad i za menadzment.A smete vam najprofitabilnije preduzece kojevam direktno puni budzet sa milionskim ciframa. Kad bi ste nekako mogli da ne placate ljude uopste,samo vama da se sliva u kasu bilo bi odlicno.Takvu ekonomiju i ja znam.

Ben Dover

03.01.2016. 18:01

@duda - Lako je Rasimu kada ga savetuje Jagoda, do juče zaposlena u menjačnici.

mijat311

03.01.2016. 11:03

Nemojte samo zaboraviti da podelite debele otpremnine,jer ti radnici imaju pravo jer naučili da od firme kao da im je to dedov novčanik.On su naučili na lagodan život,nisu oni tamo iz nekih firmi gde se dobija noga u zadnjicu kao da nikad ništa nisu radili.

vlada

04.01.2016. 11:51

Neka pitaju korisnike usluga kako da poboljsaju poslovanje.Imaju najsiri spektar tarifa,za svakog korisnika ali sta to vredi kad mi je signal u kuci tek da ga ima.Telefon mi sluzi za ukras u kuci ,dik je sugnal druga dva operatera maksimalan.Na zalbu je stigao uobicaje odgovor,nema uslova.Mislim da uslova ima ali nema dobre volje da se bilo sta promeni.

evo rešenja

04.01.2016. 13:03

Samo neka se večiti ministri za sve i svašta i botovi ne mešaju i neće biti problema.