Film i serije

10 filmova koji će uljepšati 2016 (FOTO)

10 filmova koji će uljepšati 2016 (FOTO)
10 filmova koji će uljepšati 2016 (FOTO)

Filmska industrija dala nam je razlog da se radujemo predstojećoj novoj godini. Od holivudskih blokbastera, do filmova malih produkcija, ovih 12 mjeseci biće uživanja za svakoga. Mi smo za vas izdvojili nekoliko filmova koji će sigurni smo, obilježiti 2016. godinu.

Rogue One: Star Wars story

Ako vam je čekanje na novi film o Ratovi zvijezda bilo predugačko, naredne godine ne morate da brinete. U decembru moći ćete da pogledate novi film, reditelja Godzile, Garetha Edwardsa. Ovo će biti kao neka vrsta posebne priče o Star Wars univerzumu. Glavne uloge igraju Felisiti Džons, Riz Ahmed, Meds Mikelsen i Dijego Luna.

My big fat Greek wedding II

Sjećate li se filma kojeg su u Srbiji obožavali? 13 godina kasnije, stiže nam nastavak najpoznatije grčke svadbe, a ovaj put očekujte neočekivano, i najveću svadbu do sada. Film stiže u bioskope krajem marta.

Hail Caesar

Za sve fanove Džordža Klunija, nema zime ovog februara. Kluni nam se vraća na bioskopsko platno u ulozi Cezara. Osim njega, u filmu igra i Skarlet Johanson, a režiseri su dva brata, Itan i Džoen Koen. Odgledajte trejler, koji je već pušten, i sigurno ćete se nasmijati ovoj komediji braće Koen, a u februaru ćete biti u redu za svoju kartu.

The Revenant

Meksički režiser Alehandro Gonzales koji je bio u trci za Oskara svojim filmom Birdman, vraća se u 2016. filmom The Revenant. Glavna uloga povjerena je Leonardu di Kapriju koji se nada da će ovaj put dobiti čuvenog Oskara. Film je baziran na noveli Mihaela Punke, a možete ga očekivati u bioskopima početkom decembra 2016. godine.

The Hateful Eight

Već u januaru stiže nam novi vestern film iz kuhinje Kventin Tarantina. Tarantino je posle Djanga očigledno ostao u vestern fazi, a trejler zaista obećava. Glavnu mušku ulogu igra Kurt Rasel, a osim njega tu su još Dženifer Džejson Lajt i Tim Rot.

Batmman v Superman: Dawn of Justice

Ovo će biti bitka vijeka, ne godine! Betmen protiv Supermena, Henri Kavil protiv Ben Afleka. Od ovog filma sigurno svi mnogo očekujemo, a producenti su najavili svjetsku premijeru za 25. mart. Jedva čekamo!

Florence Foster Jenkis

Ovaj film je rađen po istinitoj priči, a Merli Strip igra opersku pjevačicu Florens Foster Dženkis koja je u 20. vijeku u Americi bila poznata pjevačica koja je zahvaljujući svojoj finansijskoj moći bila uspješna, iako je imala užasan glas i ni malo talenta. Njenog mnogo mlađeg supruga, Engleza igra Hju Grant, a film će biti u biokopima u drugoj polovini godine.

Briget Jones Baby

Popularna Bridžit je u nastavku filma trudna. Uloga je opet povjerena Rene Zelveger, ali Hju Granta nećemo gledati u nastavku. Svjetka premijera planirana je za 16. septembar.

The Great Wall

Mnogi najavljuju da je ovaj film jedan od najočekivanijih u 2016. godini. Radi se o priči o Kineskom zidu, a režiser je brilijantni Zang Jimou. Da stvar bude još bolja, glavnu ulogu tumač Mat Dejmon. ovo je svojevrsna akcija, naučna fantastika i fantazija, priča o izgradnji velikog Kineskog zida, a još uvijek nije poznato kada možemo očekivati premijeru.

Fantastic Beasts and Where to find them

Za sve ljubitelje Hari Potera, evo lijepih vesti. U novembru 2016. godine, stiže novi nastavak popularne sage, ovog puta sa potpuno novom glumačkom postavom. Uloge su povjerene Kolin Farelu, Edie Redmej, Ezri Miler i još nekim glumcima čija imena još nisu otkrivena.

(NN/luftika.rs)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije