Capital.ba

Kozarska Dubica: Budžet za 2016. godinu 9.780.000 KM

29.12.2015. / 13:40

budzetKOZARSKA DUBICA, Odbornici Skupštine opštine Kozarska Dubica usvojili su danas budžet opštine za 2016. godinu u iznosu od 9.780.000 KM, koji je za 1,8 odsto manji od ovogodišnjeg rebalansa.

Načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro izjavio je da je usvojeni budžet i socijalnog i administrativnog karaktera, a da je manjim dijelom u njemu zastupljena i razvojna komponenta.

Načelnik Odjeljenja za finansije, računovodstvo i naplatu budžeta opštine Kozarska Dubica Vinko Stojčić rekao je da je u donošenju tog dokumenta ispoštovana zakonska procedura i budžetski kalendar, a da je saglasnost na Prijedlog budžeta opštine za narednu godinu dalo i Ministrarstvo finansija Republike Srpske.

On je najavio da će se već u prvom tromjesečju naredne godine tražiti mogućnost povećanja prihoda da bi se izbjeglo stvaranje budžetskog deficita.

Prema funkcionalnoj klasifikaciji, najveći dio rashoda u narednoj godini odnosi se na funkciju opšte javne usluge 33,5 odsto, za socijalnu zaštitu 17,7 odsto, a za stambene i zajedničke poslove 15,3 odsto.

Odbornici su jednoglasno usvojili i Program rada Skupštine opštine za narednu godinu, kojim je predviđeno razmatranje 85 tematskih i normativnih akata iz nadležnosti te opštine.

“Program rada sadrži zadatke koji su u nadležnosti Skupštine opštine u skladu sa ustavom, zakonom statutom i utvrđenom politikom razvoja opštine Kozarska Dubica, a u njegovoj izradi prihvaćene su sve sugestije načelnika odjeljenja i drugih predlagača”, rekao je sekretar Skupštine opštine Stojan Krnjaić.

On je precizirao da su u odnosu na Program rada za ovu godinu obuhvaćene i novine koje se odnose na predloženo razmatranje izvještaja o radu opštinske inspekcije i Komunalne policije, Odluke o održavanju, zaštiti i izgradnji vodoprivrednih objekata, informacija o projektu poslovna zona “Lipova greda” i “Vodosnabdijevanje sa izvorišta Komlenac”.

Krnjaić je u obraćanju odbornicima naglasio da je Program rada Skupštine opštine otvoren i za sva druga pitanja koja bi Skupština eventualno razmatrala.

U narednoj godini biće razmatrana i informacija o relizaciji Odluke o stipendiranju studenta za akademsku 2015-2016. godinu, informacija o stanju u oblasti zdravstvene zaštite i Program razvoja omladinske politike, a planirano je i razmatranje Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o dopunskim pravima porodica poginulih boraca, ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije i nosilaca “Partizanske spomenice”.

Na kraju sjednice, predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Milovan Barišić poželio je odbornicima i svim građanima srećne novogodišnje praznike, ličnu i porodičnu sreću, te uspjeh u daljem radu. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!