– U prepunoj sali Studentsko-kulturnog centra „Fabrika“ u Novom Sadu promovisane su tri knjige – „Žvaka u pepeljari“ Dragoljuba Draže Petrovića,“Svaka čast Vučiću“ Slaviše Lekićai“Vučić i cenzura“ Srđana Škora.

Novinar i kolumnista “Danasa” Dragoljub Draža Petrović zadovoljan je što su njegove izabrane kolumne sjedinjene u celinu. Prema rečima urednice knjige novinarke Olivere Đurić, knjiga bi trebalo da zameni bensedine u apoteci. „Drago mi je što su pepeljare sa žvakama istrešene u kantu među dve korice i što su tako sve misli završile na jednom mestu“, rekao je na promociji Draža Petrović.

Slaviša Lekić je u svojoj knjizi„Svaka čast Vučiću“ sabrao izjave Aleksandra Vučića od početka njegove političke karijere pa do danas, što na svojevrstan način najbolje govori o onome ko ih je izgovorio. Knjigu je ilustrovao karikaturista Predrag Koraksić Koraks. „Vučić je neiscrpan izvor. Ja sam istu ovakvu knjigu napravio o Tomi Nikoliću, radeći na isti način. Ali kada pročitate knjigu o Tomi Nikolići prepoznajete glupost i smešna vam je. A kada zatvorite korice ove knjige o Aleksandru Vučiću vi se osećate loše“, ukazao je autor knjige za Danas.

Knjiga Srđana Škora “Vučić i cenzura” predstavlja zbirku sabranih blogova.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari