Sreda, 06.01.2010.

18:38

Laburisti tražili glasanje o Braunu

Dvoje članova Laburističke stranke zatražili su glasanje o lideru stranke, premijeru Gordonu Braunu.

Izvor: Beta

Default images

Dvoje bivših članova Braunovog kabineta, Džef Hun i Patriša Hjuit, poslali su pismo poslanicima laburista u kojem traže tajno glasanje o Braunu, navodeći da je nezadovoljstvo njegovim rezultatima podelilo partiju u najgorem trenutku.

"Mnoge kolege su izrazile frustraciju načinom na koji ovo pitanje utiče na naš politički rad", naveli su u pismu prosleđenom medijima, u kojem se dodaje da je jedini izlaz da se "svakom članu dozvoli da izrazi svoj stav na tajnom glasanju".

Patriša Hjuit je rekla da pismo nije "pokušaj puča".

Opozicioni konzervativci su odmah reagovali tražeći da vlada raspiše izbore zbog krize u vladajućoj stranci, dok je predsednik parlamentarne grupe laburista, Toni Lojd, rekao da u stranci ima "veoma malo podrške" za potez Huna i Hjuitove.

Lojd je dodao da statut stranke ne dozvoljava glasanje koje su oni zatražili, kao i da nije jasno da li Braunovi protivnici mogu iznuditi glasanje.

Previranje među laburistima brzo su iskoristili konzervativci. Predsedavajući Konzervativnom strankom, Erik Pikls rekao je da je "neodgovorno" da tako disfunkcionalna i frakcijama podeljena Laburistička partija vodi zemlju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Svet

Prevara veka: Optužen vodeći evropski proizvođač

Evropski proizvođač meda, Famille Michaud Apiculteurs, najstarije udruženje potrošača u Zapadnoj Evropi, optuženo je da svoj med prodaje kao potpuno francuski i tako obmanjuje jer njihov med zapravo dolazi iz drugih zemalja, uključujući i one van Evrope.

7:31

1.6.2024.

1 d

Podeli: