Fudbal

Murinja čeka 55 miliona evra ako dobije otkaz

Murinja čeka 55 miliona evra ako dobije otkaz
Murinja čeka 55 miliona evra ako dobije otkaz

Prostorije Čelsija poslednja dva dana odišu najneprijatnijom atmosferom u poslednjih nekoliko godina. Kako pišu britanski mediji, poslije još jednog poraza Čelsija, od Lester u ponedeljak uveče, sve češće se spominje Žoze Murinjo i njegov mogući odlazak sa klupe “plavaca”.

Ipak, otkriveno je da ni tjeranje ove sezone pogubljenog Portugalca u Premijer ligi nije jednostavno rešenje, jer po klauzuli u ugovoru, ukoliko riješi da otera Murinja, Roman Abramovič mora da isplati trofejnom stručnjaku čak 55 miliona evra (oko 40 miliona funti).

Vanredni sastanak upravnog odbora kluba sa “Stamford bridža” mogao bi već danas da prelomi i uruči otkaz Murinju, što će osjetiti i džep glavnog finansijera, ruskog milijardera Abramoviča.

Zanimljivo je da među ljudima koji odlučuju u sudbini trenera jeste i jedna dama, direktorka Marina Granovskaja, koja je u prethodnom kriznom periodu, prije više od mjesec dana navodno uspjela da se izbori za ostanak na klupi Žozea.

Englezi ponovo prognoziraju tesno glasanje, baš kao i 2013. godine kada je posle 3:2 u glasovima dozvoljeno da se u klub vrati najtrofejniji Čelsijev trener.

Vrelo će biti i u narednim danima na Stamford Bridžu, bez sumnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije