Utorak, 15.12.2015.

22:28

RUS: Podržaćemo četiri grupe pobunjenika u Siriji

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da planira da podrži vazdušnim udarima četiri pobunjeničke grupe u Siriji.

Izvor: Tanjug

Default images

Ministarstvo je dodalo da radi na tome da pokuša da ujedini napore Slobodne sirijske armije i snaga sirijske vlade protiv Islamske države.

Generalštab ruske vojske objavio je to saopštenje u trenutku susreta američkog državnog sekretara Džona Kerija, ruskog predsednika Vladimira Putina i šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova, čija je glavna tema Sirija, prenosi Rojters.

U saopštenju se navodi da se protiv ID bori više od 5.000 pobunjenika u sadejstvu sa snagama sirijskog režima predsednika Bašara el Asada.

"Rad na ujedinjavanju akcija i napora vladinih snaga i drugih grupa koje su zainteresovane da oslobode Siriju od međunarodnih terorista biće nastavljen", saopštila je ruska vojska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Svet

Prevara veka: Optužen vodeći evropski proizvođač

Evropski proizvođač meda, Famille Michaud Apiculteurs, najstarije udruženje potrošača u Zapadnoj Evropi, optuženo je da svoj med prodaje kao potpuno francuski i tako obmanjuje jer njihov med zapravo dolazi iz drugih zemalja, uključujući i one van Evrope.

7:31

1.6.2024.

1 d

Podeli: