Sreda, 02.07.2008.

15:21

TI: Napad na ogranak u BiH

Transparensi internešenel (TI) sa sedištem u Berlinu obratio se vladama država i njihovim ambasadama u BiH zbog "serije neobjašnjivih medijskih napisa o ogranku TI u BiH".

Izvor: Beta

Default images

"Iako je TI BiH ključni akter borbe protiv korupcije, a za vladavinu prava i od suštinskog je značaja po zemlju i region, neosnovane tvrdnje premijera (RS MIlorada) Dodika, koje oslikavaju ogranak TI za BiH kao kriminalni elemenat, uz impliciranje pravnih sankcija i pretnji, dodatno su usložile situaciju", navodi se u saopštenju Transparensija.

Iz te organizacije su izrazili nadu da će vladavina prava pobediti i da će takve optužbe dobiti mogućnost nezavisnog suočavanja sa pravosuđem BiH u punom skladu sa principima pravičnog procesa i nepristrasnosti.

Više medija u Republici Srpskoj objavilo je juče informacije prema kojima se nevladina organizacija Transparensi internešenel BiH optužuje za reketiranje smenjenih zvaničnika i biznismena iz RS.

Premijer RS Milorad Dodik rekao je da će vlast tog entiteta zaštititi svedoke koji su pred državnim tužilaštvom prozvali pojedince iz Transparensija i drugih institucija da su koristili svoje pozicije kako bi zaplašili i iznudili novac od ljudi iz RS.

Transparensi smatra da su slični napadi potpuno neprihvatljivi u bilo kojoj zemlji ili entitetu, koji se temelje na demokratiji i vladavini prava.

Ta organizacija je saopštila da očekuje jasan stav entitetskih i državnih vlasti, kao i međunarodne zajednice, prema kojem će se dati do znanja da se sličan tretman nezavisnih organizacija neće tolerisati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: