Putin: Uništićemo svakog ko preti ruskoj vojsci u Siriji

Tanjug

11. 12. 2015. u 13:14

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da neki pokušavaju da organizuju provokaciju protiv ruske vojske u Siriji i upozorio da će svaka sila koja preti ruskoj vojsci u Siriji biti uništena

Путин: Уништићемо сваког ко прети руској војсци у Сирији

Foto Tanjug, AP

MOSKVA - Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da neki pokušavaju da organizuju provokaciju protiv ruske vojske u Siriji i upozorio da će svaka sila koja preti ruskoj vojsci u Siriji biti uništena.

"Naređujem da se oštro odgovori", rekao je Putin na godišnjem proširenom kolegijumu ruskog Ministarstva odbrane, prenosi Sputnik.

Putin je pohvalio akcije ruskih oružanih snaga rekavši da su nanele znatnu štetu teroristima u Siriji i zahvalio se vojnicima na hrabrosti i profesionalnosti, preneo je TAS S.

Prema njegovim rečima, akcije ruske avijacije pomažu udruživanju napora sirijske vlade i Slobodne sirijske armije.

Jedinice Sirijske slobodne armije, koji broje oko 5.000 osoba, zajedno sa vladinim snagama vode ofanzivu protiv terorista, rekao je Putin.

"Podržavamo ih iz vazduha, isto kao i sirijske vladine snage, snabdevamo ih oružjem, municijom i materijalom", rekao je Putin.

Ruski predsednik je naveo da su iznenadne provere u Oružanim snagama Rusije potvrdile visoku borbenu spremnost, a da ubuduće posebnu pažnju treba posvetiti jačanju efikasnosti strateških nuklearnih snaga.

"Treba nastaviti i sa modernizacijom armije i flote", poručio je Putin.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu ocenio je da se situacija u svetu zaoštrava.

"Kontingent NATO aviona je u poslednje vreme povećan osam puta, a broj vojnika je povećan 13 puta", rekao je Šojgu.

Prema njegovim rečima, oko 200 američkih nuklearnih avionskih bombi razmešteno je u Belgiji, Italiji, Holandiji i Nemačkoj.

Strateške nuklearne snage Rusije u ovom trenutku sigurno rešavaju zadatke nuklearnog ograničavanja, naveo je ruski ministar odbrane.

Šojgu je rekao da u Siriji ima oko 60.000 terorista upozorivši da postoji pretnja da se oni prošire i u centralnu Aziju.

Islamska država kontroliše 70 odsto sirijske teritorije, naveo je Ssojgu i dodao da je ruska avijacija u Siriji ukupno izvela oko 4.000 borbenih naleta na 8.000 pozicija terorista, a da je iskustvo u toj zemlji pokazalo da su dronovi nezamenljivi u izvođenju borbenih akcija.

Rusija trenutno raspolaže sa 1.720 ovakvih letelica.

Vojno-kosmičke snage Rusije dobile su više od 200 novih i modernizovanih modela avionske tehnike i flote, dodao je Šojgu.

"Više od 95 odsto lansirnih nuklearnih sistema nalazi se u stalnoj borbenoj gotovosti", naveo je ruski ministar odbrane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (30)

baćo

11.12.2015. 22:32

@hoj hoj - Hoj hoj: Hajde da malo računamo. Ako Vladimir sada ima 60 god. , znači, po tvom da je sa 16 ili 17 god. bio obavještajac u Turskoj. Znači da je Putin Wunderkind.

Americka Pita

11.12.2015. 13:29

vojno - kosmicke snage ruske federacije su, drugovi moji, smestene na planeti Klington. Pa se vi, dragi moji zli Ameri, samo sprdajte s njima. Ima da vas opauce sa Klington - Bonbom posred njuske.

Politicki teoreticar

11.12.2015. 13:41

Ako komunisti iz drevne Jugoslavije nisu shvatili tradiciju ruskog naroda, onda udri, svom raspolozivom snagom, po njima. Pa da vidimo da li glavom kroz zid se moze.

Demokratski Nedemokrata

11.12.2015. 14:40

@Politicki teoreticar - Komuniste iz bivse Jugoslavije treba da stavis pod navodnim znacima, posto su oni na svoju ruku izmenjali pravi komunizam

pametan policajac

11.12.2015. 13:57

Trebao si turke da malo bombardujes,al aj da vidimo .Voleo bih da sse sve iovo vrati stostruko amerikancima i englezima,ali bojim se da samo su sve prazne price!

Demokratski Nedemokrata

11.12.2015. 14:43

Ocekujem da sada neko od nasih vladajucih izjavi, unistit cemo svakog ko nam ne preti u nasem okruzenju (a takav ne postoji)

Патроније

11.12.2015. 15:39

@xy - Уживам када видим колико вас боли свака реч првога човека планете и даље околине господина ПУТИНА.

sava savanovic(prvi srpski vampir)

11.12.2015. 15:17

lepo rece moj deda ovi ispod vagres su zeznuti igraci!imaju komplekse nize vrednosti!ubedih se ja kroz zivot da je to tako i evo ga jos jedan ispod vagres koji moze da natveri takva cuda da imamo da nestanemo sa planete!nego vratitie mu zenu alo ovaj izlapeo samo tako!

Zoran

11.12.2015. 15:30

Znaci za 2 meseca ste skinuli 20% teritorije teroristima. Znaci tek za 10 meseci ako zavrsite posao. Godinu dana.

karate

11.12.2015. 15:31

Putin poceo kao Seselj kada je pretio NATO savezu . I sto neko napisa isti postao kao "bucko " is S. Koreje. Da si smeo Putine ne bi ti pricao nego bi radio . Ovako samo zamajavas gladne i bedne Ruse sa svoim sanjalicama . Ja sam se naslusao ovakvih prica od Slobe , Seselja .... Draskovica..... I sada kada te price cujem , odma mi se okrene zeludac. Takve price vode samo u totalnu propast ( makar nas su odvele ). I mi smo pretili pa sada prosimo od istih pare za penzije, plate i svalerke.

Suad

11.12.2015. 22:35

Covek je najslabiji kad umisli da je najbolji i da mu niko nemoze nista e moj Putine bio car ili prosjak na kraju svi zavrsimo isto....

Nikola

12.12.2015. 00:10

E sad dal su umereni ili neumereno ko će ga znati.Nek se odluče šta im više odgovara i nek se priklone da znaju zbog čega ginu.Kako da nije sad su svi umereni.

Аца

12.12.2015. 01:04

опет преписан нетачан текст са Јуро-њуза. Ни једног тррмутка човек није поменуо ФСА. Рекао је да је дао оружје Хезболаху и Курдима, поред Сиријске војске

dragan

13.12.2015. 03:24

@Аца - @Аца:/ "опет преписан нетачан текст са Јуро-њуза. Ни једног тррмутка човек није поменуо ФСА. Рекао је да је дао оружје Хезболаху и Курдима, поред Сиријске војске"

Kosta

12.12.2015. 07:52

Ko udari na Rusiju, njega vise nece biti jer je 95 % nuklearki spremno za lansiranje. Nece ostati kamen na kamenu ukoliko bi se krenuo nuklearni rat. Japanci i danas imaju problema zbog atomske bombe koju su Amerikanci bacili 45. NATO bi istom merom uzvrato. Sledeci rat posle ovog nuklearnog ce se voditi lukom i strelom ukoliko neko ostane ziv.

Petar P

12.12.2015. 08:37

Ovo je prvi put da je ovako nesto Putin izjavio,nikad nikome on nije pretio,Rusija je za miroljubivu politiku uvek bila.Sta treba da sjedi skrstenih ruku.Sta ce 200 nuklearnih avionskih bombi rasporedenih u Evropi pa toboze ovaj stit sto ga ameri zovu,protiv koga je to sve upereno zna se.Daj Boze samo razum da preovlada.Ne moze Amerika da se pomiri tako lako oko Sirije Rusi su im usli u interesnu zonu.

Стефан Зоран

12.12.2015. 15:13

@Petar P - Ушли им Руси у интересну зону? Па њима је цео свет интересна зона! Њима је и Сибир интересна зона, то су сами изјављивали!