Sanader: Prihvatam odluku stranke

Bivši hrvatski premijer i počasni predsednik Hrvatske demokratske zajednice Ivo Sanader, koji je danas isključen iz stranke, rekao je da prihvata odluku HDZ-a.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.01.2010.

21:00

Default images

"Ukoliko je to za dobrobit stranke, prihvatam odluku Predsjedništva HDZ", rekao je Sanader. On nije otkrio hoće li aktivirati svoj mandat u hrvatskom Saboru, ali, kako prenosi Index.hr, za pretpostaviti je da će to učiniti do 15. januara, kada ističe rok.

Predsednik Hrvatske Stjepan Mesić ocenio je večeras da je brisanje Ive Sanadera iz članstva HDZ- a logičan potez i zatražio da se zbog učešća u Sanaderovom "puču" ode i predsednik Sabora Luka Bebić.

Mesić je u izjavi za Hrvatsku televiziju naglasio da usred predsedničkih izbora i ključnih reformi Hrvatskoj nisu potrebni prevremeni parlamentarni izbori.

"Bebić je učestvovao u puču i mora odstupiti s dužnosti predsednika Sabora", naglasio je Mesić.

Bebić je jedan od retkih članova Predsedništva HDZ-a koji je danas glasao protiv brisanja Sanadera iz članstva, a bio je jedini visoki zvaničnik koji je prisustvovao jučeranjem Sanaderovom istupanju i najavi vraćanju u politiku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: