Gašić će biti smenjen

Nacionalne vesti - Ponedeljak 07.12.2015 - 15:14

Ministar odbrane Bratislav Gašić ne može da ostane na funkciji zbog izjave da "voli novinarke koje lako kleknu", rekao je premijer Aleksandar Vučić.

Da li je stav ministra Gašića politička pozicija Vlade? Foto: Goran Srdanov Da li je stav ministra Gašića politička pozicija Vlade? Foto: Goran Srdanov

Premijer je rekao da je "uvek bio protiv hajki i harangi", naveo je i da je Gašić jedan od njegovih najodanijih prijatelja, ali da negde mora da se podvuče crta.

"Izvinjenje nije dovoljno. Moramo da zaštitimo sve žene u Srbiji, to je bila loša poruka za sve žene.

Kada sam postao premijer, rekao sam da će Srbija biti moderna, pristojna i normalna zemlja", rekao je.

Vučić je rekao da je bio iznenađen i šokiran kada je čuo šta se dogodilo i ocenio da to "ne može i ne sme nikome da se dogodi", izvinivši se novinarki B92 i svim ženama u ime Vlade Srbije.

Premijer je rekao da će se u narednim danima videti kako će smena biti tehnički izvedena i naveo da ta izjava jedini razlog za smenu Gašića, ali da je to "krupna stvar".

Mogli smo da se igramo da on podnosi ostavku, ali nismo. Mislim da će Bata ovo da razume", rekao je Vučić i dodao da ne zna ko će doći na mesto ministra odbrane.

Predsednik Vlade je rekao da se zalaže za ravnopravnost i da Gašić ničim nije bio isprovociran, a istakao je i da sam ima ćerku i da ga je potreslo i to što je zamislio kako bi se osećao da njoj neko nešto tako kaže.

Novinarska udruženja su zatražila smenu Bratislava Gašića i podržala najavljeni protest ispred zgrade Vlade Srbije.

B92 je osudila Gašićevu izjavu i navela da će konsekvence koje ministar bude pretrpeo zbog svog političkog stava dati odgovor na pitanje o prirodi vlasti ove Vlade i dati odgovor na pitanje da li je stav ministra Gašića politička pozicija Vlade čiji je član.

Gašićevu izjavu su kritikovali i predstavnici opozicije, civilnog društva, poverenik Rodoljub Šabić i poverenica Brankica Janković, ali i njegova koleginica iz Vlade Zorana Mihajlović.

Ministar rada Aleksandar Vulin je rekao da je Gašićev komentar neprimeren, ali da je Gašić "dobar čovek i da je njemu sada najteže".

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: