Mijatović: Napadi na novinare nedopustivi

Nacionalne vesti - Petak 04.12.2015 - 11:43

Predstvnica OEBS-a za slobodu medija Dunja Mijatović rekla je da su napadi na novinare i članove njihovih porodica nedopustivi za bilo koje demokratsko društvo.

Za OEBS glavni problem sigurnost novinara; Foto: OSCE/Micky Kroel Za OEBS glavni problem sigurnost novinara; Foto: OSCE/Micky Kroel

Ona je za Danas rekla da od premijera i svih ostalih struktura očekuje da urade sve što je u njihovoj moći da to prestane.

Ona je, povodom aktuelnih dešavanja na medijskoj sceni u Srbiji i čiatovom regionu, rekla da su profesionalizacija i nedostatak kvalitetnog novinarstva nešto čime se, kako je kazala, moramo svi baviti i da to ne može rešiti ni predstavnik za slobodu medija niti bilo koja medjunarodna organizacija.

" Sa premijerom Aleksandrom Vučićem sam imala više sastanaka i bez obzira na odredjena neslaganja koja smo imali u vezi sa mojim saopštenjima, što je sasvim u redu i smatram da nije problematično, on je što se tiče sigurnosti novinara uvek bio eksplicitan i jasan da će uraditi sve što je u njegovoj moći.

U poslednjim dešavanjima u Srbiji o detaljima ne znam niti želim da spekulišem, mislim da to nije ni moj posao, niti je toliko bitno za medijske slobode.

Bitno je da sami novinari prepoznaju pretnje koje tu postoje.

Novinarska udruženja, i NUNS i UNS, odradila su ono što je važno da se uradi u svakom demokratskom društvu, a to je da podignu svoj glas i da stanu u zaštitu profesije i novinarstva", rekla je Mijatović za list Danas.

Za nju, kao predstavnika OEBS-a za slobodu medija, kazala je, predstavlja problem sigurnost novinara i u tom kontekstu spomenula "pretnje koje dobijaju novinari, od Nenada Mihajlovića, Brankice Stanković, urednika Kurira Aleksandra Rodića...".

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: