Mašini otmičari tvrde da nisu krivi

S. J. M.

30. 11. 2015. u 20:42

Održano pripremno ročište osumnjičenima za kidnapovanje Maše Prenković. Aleksija Goden i njena kćerka Emelin Eje pojasniće svoje uloge u otmici

Машини отмичари тврде да нису криви

Aleksija Sandrin Goden (48), Sebastijan Mišel Branši (50) i Emelin Kristel Eje (26)

OTMIČARI trogodišnje Maše Prenković, francuzi Sebastijan Mišel Branši (50), Aleksija Sandrin Goden (48) i njena ćerka iz prvog braka Emelin Kristel Eje (26) na jučerašnjem pripremnom ročišti u Specijalnom sudu izjavili su da nisu krivi!

Sebastijan Mišel Branši koji je optužen da je iz ruku majke marta ove godine u naselju Braće Jerković istrgao devojčicu rekao je da neće iznositi odbranu. Njemu je, inače, dodeljen advokat po službenoj dužnosti. Drugi optuženi za otmicu deteta, Aleksija Goden i njena ćerka ipak će izneti odbranu i pojasniti svoju ulogu i motive u ovoj akciji.

Svi oni se terete da su u martu ove godine oteli devojčicu, ubacili je u automobil i pokušali da pobegnu iz Srbije. Uhvaćeni su u policijskoj poteri na auto-putu ka Hrvatskoj, neposredno pre Sremske Mitrovice. Kod sebe su imali i pasoš Emelinine ćerke, koja je istih godina i jako liči na Mašu. Tužilac je juče u sudu usmeno izneo optužnicu i ukazao na dokaze koje će koristiti.

Branilac Aleksije i Emelin Irina Borović navela je da njene klijentkinje optužnicom nisu navedene kao direktni izvršioci dela.

- Njih dve nisu učestvovale u kidnapovanju Maše Prenković ni na jedan način - navela je Irina Borović. - Pravna kvalifikacija ni činjenice iz optužnice ne odgovaraju istini i to će biti tema naše rasprave.


LAKO DOKAZICVA OPTUŽNICA

Punomoćnik porodice Prenković, Nataša Jovičić, veruje da tužilaštvu neće biti problem da dokaže optužnicu, jer dosta dokaza izvodi iz odbrana optuženih u prethodnim delovima postupka.

- Razmišljalo se da se zbog zaštite Maše suđenje zatvori za javnost. Ipak, od toga se odustalo zbog spekulacija u pojedinim medijima da su njeni roditelji na neki način povezani sa otmičarima - kazala je Nataša Jovičić. - U nastavku suđenja prvo će biti ispitani okrivljeni, a onda i roditelji i ostali svedoci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Dumar

30.11.2015. 21:00

Navikli ovi sa zapada, da kakav god zlocin nad nama napravili, nisu krivi. Oni se prema nama odnose kao prema zamorcicima, pa misle da mogu da rade sta hoce, a mi to moramo da trpimo. Da li uopste normalan covek moze da kaze, za ovakvo nedelo, da nije kriv? Boze me ti sacuvaj.

Zoran1

30.11.2015. 23:09

Neka oni tvrde sta god hoce ali ih treba najstrozije moguce kazniti. To je internacionalna banda otmicara dece i tako ih treba tretirati a drugi robijasi nadam se da znaju kako sa njima postupiti.

Dr. za rock and roll

01.12.2015. 14:06

Xaxxaxa. Nadam se da sudija ne umre od smeha nakon ove izjave pre nego im rebne po 15 godina robije. Mislim da im he to bila jedina namera ovom izjavom. Zbog provokacije im sibnuti najmanje jos 5 godina

Ivan Zgrozeni

01.12.2015. 14:22

Na Zapadu advokati branjenicima kazu da negiraju krivicu. Time dobijaju vise prostora da izloze odbranu. Kada optuzeni prizna krivicu na pocetku sudjenja advokat je suvisan, moze samo da se posvadja sa tuziocem oko visine kazne. Porodica Prenković bi morala privatno da ih tuzi da ih spreci da nekaznjeno odu ako francuska ambasada pocne da se mesa kao u slucaju Taton pa drzava Srbija i tuzilastvo pokleknu pod pritiscima na "nezavisno sudstvo".

Petar

01.12.2015. 17:41

Ma jok nisu krivi, oni su pravi izvršioci otmice deteta i zbog toga će da odgovaraju, nadam se.....