Nedelja, 29.11.2015.

22:30

"Erdogan spreman da se što pre susretne s Putinom"

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan je rekao da je spreman da se sretne s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u bilo koje vreme.

Izvor: Sputnjik

Default images
Foto: Beta, arhiva

Erdogan je to rekao u telefonskom razgovoru s predsednikom Kazahstana Nursultanom Nazarbajevom, piše "Sputnjik".

„Erdogan je potvrdio da je spreman da se što pre susretne s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom“, saopštila je pres-služba predsednika Kazahstana.

U saopštenju je navedeno da su tokom razgovora, održanog na inicijativu turske strane, šefovi država razmotrili perspektive bilateralnih odnosa, kao i mnoga aktuelna regionalna i međunarodna pitanja.

Razmenjena su mišljenja o situaciji u Siriji i incidentu s ruskim avionom suhoj-24M. Predsednik Kazahstana je izrazio žaljenje zbog onoga što se dogodilo, ali i zabrinutost zbog pogoršanja rusko-turskih odnosa.

„Šef države je naglasio da su ove veze građene godinama i da zemlje sada treba da pokažu odgovornost da bi se one sačuvale. U vezi s tim, radi potpunog razjašnjavanja incidenta i traganja za izlazom iz aktuelne situacije, predloženo je stvaranje bilateralne komisije“, navedeno je u saopštenju.

„Nazarbajev je rekao da se nada da će strane iskoristiti sve moguće mere za stišavanje situacije“, dodaje se u saopštenju pres-službe kazahstanskog predsednika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

22 h

Podeli: