Život

Nedelja, 29.11.2015.

22:25

Stidljivi muškarci poželjniji su kao očevi

Zatvoreni i stidljivi muškarci obično ne prolaze sjajno kod devojaka, ali imaju i oni svojih pet minuta, i to u trenutku kad žena odluči da postane majka, pišu "Večernje novosti".

Izvor: Novosti

Default images
Foto: Thinkstock

Tako bar tvrde istraživači sa Univerziteta tehnologije u Kvinslendu koji su analizirali podatke o donatorima sperme na onlajn tržištu.

Reč je o prvom istraživanju ove vrste jer su se naučnici pozabavili situacijom na veb-sajtovima i forumima osnovanim da bi ženama pružili mogućnost izbora najboljeg donatora. Istraživači primećuju da ovakav proces biranja donatora omogućava veći stepen interakcije nego u klinikama za oplođenje.

Prikupljeni su podaci muškaraca starosti od 23 do 66 godina iz Australije, Kanade, Velike Britanije, SAD, Italije, Švedske, a zaključak je iznenadio naučnike. Žene su u najvećem broju slučajeva birale donatore sperme koji su stidljivi, smireni, metodični, inteligentni. Ekstrovertni muškarci nisu im bili naročito zanimljivi za ovaj "poduhvat".

Istraživanje je pokazalo i da je čak 73 procenta donatora u kontaktu sa svojom decom, najčešće preko mejla, telefona, a ponekad se viđaju uživo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: