Ruski komandant: Turski avioni 40 sekundi bili u vazdušnom prostoru Sirije

Novosti online/ Agencije

27. 11. 2015. u 11:20

Rusija od 1. januara ponovo uvodi vizni režim za turske državljane, izjavio je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov

Руски командант: Турски авиони 40 секунди били у ваздушном простору Сирије

Foto Tanjug, AP

Zapadne sile nisu spremne da sa Rusijom oforme koaliciju za borbu protiv džihadista Islamske države u Siriji, saopštio je Kremlj.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan poručuje da bi, ukoliko bi turski avion bio oboren raketom S-400 koju je Rusija rasporedila na zapadu Sirije, to bila agresija protiv prava Turske na suverenitet.


KREMLj: ERDOGAN TRAŽI SUSRET SA PUTINOM

Kremlj je danas saopštio da je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan zatražio sastanak sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Parizu 30. novembra.

"Predlog turske strane o sastanku na nivou šefova država upućen je predsedniku. To je sve što mogu da kažem", rekao je portparol Kremlja novinarima, preneo je Rojters.

Putin i Erdogan će, kako je najavljeno, prisustvovati globalnom samitu o klimi koji će u Parizu početi 30. novembra, navodi britanska agencija.

ERDOGAN: OBARANjE TURSKOG AVIONA SA S400 BILO BI AGRESIJA

Ukoliko bi turski avion bio oboren raketom S-400, koju je Rusija rasporedila na zapadu Sirije, to bi bila agresija protiv prava Turske na suverenitet, izjavio je danas turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

"Takva vrsta incidenta, koja bi mogla da se dogodi, dodatno će nas podstaći da preduzmemo mere o kojima se, naravno, ne diskutuje, već se jednostavno preduzimaju", rekao je Erdogan za Si-En-En.

Upitan kakve bi akcije Turska preduzela u slučaju da turski avion obori raketa S-400, on je istakao da bi to "bila agresija na prava Turske na suverenitet, a prirodno je pravo države da štiti ta prava".

Kako je napomenuo, Turska ne želi eskalaciju situacije u regionu.

"Mi ne želimo da postanemo strana koja u tome učestvuje. Ali, oni koji se svrstavaju na stranu Sirije i dižu tenzije su, mislim, odgovorne strane u tome", naglasio je Erdogan.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je juče da je Rusija rasporedila napredni sistem protivvazdušne odbrane S-400 u Siriji, kojim će biti pokriveno područje oko ruske baze u provinciji Latakija.

TURSKA OBUSTAVILA LETOVE IZNAD SIRIJE

Avioni turskog Ratnog vazduhoplovstva obustavili su letove iznad teritorije Sirije u okviru operacije međunarodne koalicije protiv Islamske drzave, preneo je list "Hurijet".

Kako navodi Sputnjik, odluka o obustavljanju letova doneta je nakon incidenta sa obaranjem ruskog Su-24.

U utorak je u Siriji oboren ruski bombarder Su-24, a predsednik Rusije Vladimir Putin saopstio je da je avion oboren raketom tipa vazduh-vazduh, ispaljene sa turskog aviona F-16 iznad sirijske teritorije i pao u Siriju, četiri kilometra od granice sa Turskom.

KREMLj: ZAPAD NIJE SPREMAN ZA KOALICIJU S RUSIJOM PROTIV IS

Zapadne sile nisu spremne da sa Rusijom oforme koaliciju za borbu protiv džihadista Islamske države (IS) u Siriji, saopštio je Kremlj danas, posle razgovora između ruskog predsednika Vladimira Putina i francuskog predsednika Fransoa Olanda.

"U ovom trenutku, nažalost, naši partneri nisu spremni da rade u formatu jedinstvene koalicije", rekao je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov, prenosi AFP.

On je, međutim, napomenuo da Rusija ostaje otvorena za saradnju "u bilo kom formatu za koji bi njeni partneri bili spremni".


ERDOGAN RUSIMA: NE IGRAJTE SE VATROM

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan upozorio je danas Rusiju da se "ne igra vatrom" povodom spora oko obaranja ruskog aviona, ali je naveo da ne želi da pokvari odnose sa Moskvom i da želi da se sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom sastane "licem u lice".

"U Parizu je samit, verujem da će i Putin prisustvovati. Tada možemo sesti i razgovarati", rekao je Erdogan.

"Želeo bih da to pitanje dovedem do razumne tačke. Uznemireni smo zbog činjenice da je to pitanje eskaliralo", dodao je Erdogan, preneo je AP.

Erdogan je kazao i da SAD imaju "dokumentovane dokaze" da ruske kompanije i Islamska država prodaju naftu sirijskom režimu, preneo je Rojters.

Istovremeno je kao klevete odbacio ruske navode da Islamska država prodaje naftu Turskoj.


UŠAKOV: PUTIN ODBIO DA KONTAKTIRA ERDOGANA

Predsednik Rusije Vladimir Putin odbio je da kontaktira predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana jer Ankara ne želi da se izvini zbog obaranja ruskog aviona, izjavio je danas Putinov pomoćnik Jurij Ušakov.

"Vidimo da Turska prosto ne želi da se izvini za incident sa avionom", rekao je Ušakov novinarima odgovarajući na pitanje zašto Putin odbija da razgovara sa Erdoganom, preneo je Rojters.

Ušakov je rekao da je Kremlj dobio zahtev od Ankare u vezi mogućeg sastanka dvojice lidera na Konferenciji o klimatskim promenama koja će početi 30. novembra u Parizu, o čemu će ruski predsednik biti obavešten tokom dana.

U parizu Putin će se sastati sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom sa kojim će razgovarati o siirjskoj krizi i izraelsko-palestinskom sukobu.

On će se u Parizu, takođe, sastati i sa nemačkom kancelarkom Angeleom Merkel sa kojom će razgovarati o situaciji u Siriji i Ukrajini, rekao je Ušakov.

MOSKVA TURSKIM DRŽAVLjANIMA UVODI VIZE OD 1. JANUARA

Rusija od 1. januara ponovo uvodi vizni režim za turske državljane, izjavio je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, preneo je AFP.


TURSKI AVIONI BILI 40 SEKUNDI U VAZDUŠNOM PROSTORU SIRIJE

Turski lovci “F-16”, koji su oborili ruski avion, zadržali su se 40 sekundi u vazdušnom prostoru Sirije i ušli dva kilometra unutar teritorije te države, dok “Su-24” nije povredio granice Turske, tvrdi komandant Ratnog vazduhoplovstva Rusije, Viktor Bondarev, a prenosi Itar Tass.

SAHRANjEN VOJNIK NASTRADAO TOKOM AKCIJE SPASAVANjA PILOTA

U Novočerkasku danas je sahranjen ruski vojnik Aleksander Pozinič, koji je poginuo u Siriji tokom operacije spasavanja pilota iz aviona koji je oborila Turska, javlja AFP.

Pozinič (29) je bio marinac i vojnik po ugovoru sa 10-godišnjim iskustvom i počiva u svom rodnom gradu Novočerkasku, na jugu Rusije, izvestila je državna televizija.

Predsednik Rusije Vladimir Putin postfumno ga je odlikovao ordenom za hrabrost. Oko 1.000 ljudi, uključujući Poziničeve drugove i Kozake položili su cveće pored njegovog kovčega.

Pozinič je iza sebe ostavio suprugu i dvoje dece.

SIRIJSKI ŠEF DIPLOMATIJE: OVO JE ČIN AGRESIJE TURSKE NA SIRIJU

Ministar spoljnih poslova Sirije, Valid Mualem, izjavio je da je obaranje ruskog aviona “čin agresije”, pošto je “Su-24” napadnut na teritoriji te države, prenosi Itar Tass.

VIDEO: ZAPALILI FIGURU OD SLAME SA SLIKOM ERDOGANA

Grupa aktivista zapalila je na Krimu figuru od slame sa slikom predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (117)

brzo je kuso

27.11.2015. 11:48

Koliko je meni poznato arapi isto kao i mi iz vojvodine natenane radimo. Zar ima pundrak u ono nasta sedi, kad mu se toliko zuri.

Bonaprta3

27.11.2015. 11:56

Trrba da strahuju, ali i da dobro razmisle dobro pre nego stisnu dugme. Najlakse je to uraditi, ali nema kajanja posle j....a kaze nas narod.

Diktatura

27.11.2015. 12:06

More ni Sulejman Velicanstveni ne moze da vam pomogne, gazili ste oranje.... Sad je gotovo...

Realista

27.11.2015. 12:19

Ма није могуће да се Турска већ уплашила? А тако су "добро почели"!

Goxa

27.11.2015. 12:27

Putine prihvati razgovor,i samo ga obavesti da ce mu svaki avion biti oboren samo ako pridje vazdusnom prostoru Sirije

Milan

27.11.2015. 12:33

Koje bre mere ima da preduzmete ima da vam spuste dva specijalca padobranom ima vam likvidiraju sve vojnike u bazi. Smesan covek..

VELEBIT-RSK

27.11.2015. 12:38

Mene zanima uloga Srbija sta ako se ovo prelije na Balkan?? Sta Srbija ima u planu da radi?Dali ce da cuva sebe kao sto je svih ovih 25 godina ne brinuci brigu za Srbe van Srbije kao sto nije brinula za nas Krajisnike. Koji su joj planovi dali je plan linija Karlobag, Karlovac , Ogulin Virovitica?Ili je plan biti sa svima dobar i gajiti dobro susedske odnose bez obzira sto u Krajini vise nema Srba? Onako SVE ZABORAVITI kao sto Srbijanci vec preko 70 godina i rade kad su u pitanju Krajiski Srbi

M.Mila

27.11.2015. 16:09

@VELEBIT-RSK - Velebit-RSK u pravu si ali pokrenuo se Tocak (a sve govori da nece stati) dok se Narodu (pod cizmom demonskih Okupatora) ne vrati svoje a mismo zato najbilji primer. Jednim se Istorijskim trenutkom pisu novi...........

Zar ti ne reče ja

27.11.2015. 20:07

@VELEBIT-RSK - da nas ne sramotiš. Ti si Ličanin, a to je daleko od pravog Krajišnika... uvek ste uz svaku vlast.

atlet

27.11.2015. 12:39

Da li je ovaj Turčin normalan? Zbog njegove bezumne politike sudbina Ankare visi o koncu!

Ruben

27.11.2015. 12:43

Jedino na sto je zapad spreman je da radi na unistenju Rusije ; ali je ta spremnost na nasu srecu nedovoljna ; od prvog pokleknuca (1989) intenzivno rade na unistenju Rusije ; to im je manje vise jedini cilj ; i realna opsesija.

Dumar

27.11.2015. 12:44

Rusija ne moze da se svrstava u Siriji na neciju stranu, jer je pozvana od strane legalno izabrane vlasti da pomogne u suzbijanju terorizma. Jedino se Turska, koja je sama sebe pozvala da stiti i snabdeva dzihadiste, svrstala i uzela aktivno ucesce u obaranju legitimnih organa u Siriji.

Mirko

27.11.2015. 12:46

Turska je napala ruskog saveznika, Siriju, u kojoj Rusija ima svoju vojnu bazu i vojnika. A onda je napala Rusiju. Rusija ce unistiti sve truske avione kojise usude da polete u vrsenju dalje agresije na Siriju i Rusiju. Nema nazad.

Aca

27.11.2015. 12:49

hahaha da ti imas sta da preduzmes ako ti s400 obore avion ti nebi trazio sastanak sa Putinom...

Ivan Zgrozeni

27.11.2015. 12:54

Ataturk je mudrom odlukom da Tursku ucini sekularnom i parlamentarnom demokratijom sprecio raspad imperije. Ovaj idiot ce sve te tekovine unistiti zbog svog islamskog fanatizma. Vec godinama se islamisti obracunavaju sa vojskom koja je decenijama uspesno cuvala Ataturkovo delo, sa sudijama i novinarima. Sada su na pragu potpunog uspeha. Uspece da Tursku uvedu u rat nakon kojeg je vise nece biti u Evropi.

Veritas1389

27.11.2015. 12:58

SAD su danas zabranile turskoj da izvodi letove iznad Sirije. Treba turke po nosu mnogo su se digli, oce da igraju medju svetskim silama a oni ni regionalna nisu.

Swetlana

27.11.2015. 13:00

Obama predvodi koaliciju protiv ID od 65 zemalja, a Putin ima samo Iran kao saveznika u svom pokušaju da spase sirijski režim od sopstvene populacije.

M.Mila

27.11.2015. 15:29

@Swetlana - @sVetlo....."Američki obaveštajci ismejali Obamin plan za uništenje Islamske države" Vec,Novosti 27.11.2015 "Obama ukočio koaliciju" Zapada| 25.11. 2015. "Obama pomilovao dve ćurke uoči Dana zahvalnosti " 26.11.2015 ali zato -->Dogovor Putina i Olanda: Koordinisani napadi protiv Islamske države !

Arsenije

27.11.2015. 13:01

Pa to Ruje i hoće, Turci, da ih vi napadnete, jer onda NATO nije dužan da interveniše i prepušteni ste sami sebi. A već su Ameri pokazali da ne planiraju na Ruse time što su priznali da je Ruski avion u trenutku obaranja bio u sirijskom vazdušnom prostoru. Ne čačkajte mečku, nemate šanse.

Tomy

27.11.2015. 13:03

Erdogane,o tome si morao ranije misliti i ti i onaj tvoj glavonja,Rekao si da ces braniti i Turkmena od bilo kakvog napada pa ih Rusi i Sirijci zbrisase,i sta sad ?Sada znas da bas NATO i nije voljan stati iza vas.

krivinas

27.11.2015. 13:07

Nece sigurno da ih obaraju u turskom vazdusnom prostoru,za sirijski nema dileme.

Чапајев

27.11.2015. 13:07

Нормално! Па САД су створили ИД, Запад ћутке подржао да ИСИЛ ратује против Русије и Кине, и што би сад уништавали ИД кад завршава (неће дуго) све прљаве послове по свету. У целој овој гужви западне земље су испале најглупље јер су им Американоси увалили тероризам и избеглице.

Batrak Abrama

27.11.2015. 13:11

Rusi su u pravu sa S-400, treba sve avione koji lete bez najave iznad Sirije skidati, jer upadanje u sirijski vazdužni prostor ko kako stigne, i baca bombe na onog ko mu se ne sviđa nema ni u crtanim filmovima.

Korektor vatre

27.11.2015. 13:20

Turska kao članica NATO-a može da napravi opet neku glupost, a da London popije Bulavu. Zato Tursku treba isključiti iz Alijanse dok je još vreme.

sinisa

27.11.2015. 13:21

bliski istiok je zapaljen na red dolazi turska zapad i amerika su sve zakukali posle turske saudijska arabija a u svemu tome rusija ce biti kaznena ekspedicija

Razocaran

27.11.2015. 13:21

Spreman za saradnju, itd, idemo dalje... Ipak je Erdogan I NATO dobro procenio I Putina I Rusiju, moze im se. Jelcinovo seme. A Jelcin Gorbacovo, sve je to nase sto bi rekla Americka administracija, bas nema nade za neku bolju buducnost, ipak su nas dotukli do te mere da nemamo vise nikakve nade, samo da shtedimo, radimo da 70te, cak nam I nocno svetlo gase po ulicama da bi imali da finansiramo (Bankarkse kamate zaduzenja) novi svedski poredak, I decu nerodjenu su nam zaduzili mocnici!

Ivan Zgrozeni

27.11.2015. 13:29

Taj Erdogan je potpuno neracioanlan tip. Sastanak u Parizu je lakrdija. Bankrotirali Zpad pokusava da odrzi postojeci jaz izmedu razvijenih, nerazvijenih i zemalja u razvoju tako sto bi uspostavio sistem kvota za ispuestanje gasova koji "izazivaju efekat staklene baste". Drugim resima ne biste smeli da koristite ugalj, koji imate u izobilju nego biste od Zapada morali da kupite (zaduzite se) "ciste" nuklearke. Time bi postojeci odnos medju zemljama bio odrzan i u buducnosti. Upereno protiv BRIKS

Milan

27.11.2015. 13:41

Naravno da ne želi, jer ne ratujete protiv istog neprijatelja. SAD, Engleska, Turska...samo proforme ratuju protiv terorista...

ludilo i strah

27.11.2015. 13:42

I Kremlj nastupa u rukavicama... Zašto uopštavanja? Zapad je pojam koji umanjuje odgovornost pravih organizatora današnjeg svetskog haosa. Eventualni sukobi sa Rusijom imaju sve šanse da prerastu u svetski sukob, i to uz upotrebu nuklearnog oružja, a to bi bila katastrofa za stanovništvo pre svega Evrope i evropske Rusije. Iz tog ugla je razumljivo da države poput SAD, Kanade, Australije, pa i Velike Britanije sebe ne vide u prvim redovima stradanja. Šta vidi Evropa, Turska...? I ko traži sukob?

maniks

27.11.2015. 13:42

Sta traze Turski avioni nad Sirijom i ko im daje pravo na povredu Sirijskog vazdusnog prostora. Rusija ima pravo da obori svaki avion nad teritorijom Sirije , zato sto je legalno izabrana vlast u Siriji trazila zastitu od Rusije. Putin je Turcima dao sansu da se izvinu , nadoknade materijalnu stetu , daju objasnjenje sto Turci nisu iskoristili. Laz kod Putina ne prolazi .

СМОКИ

27.11.2015. 14:07

Није потребно уопште бити писмен да се види КО је изазвао светску катастрофу.Ко је направио крвопролиће? Ко прави услове за трећи светски рат? Ништа ми то не пада тешко, колико ми је криво што дозвољавамо кретенчинама да омаловажавају и вређају просечну интелигенцију нормалног човека.ПОЛИТИЧАРИ целога света треба да буду истребљени у корену.Зато што је то коров и шљам сваког друштва. КО то каже да је територија једне државе само њена? Планета је НАША, тако исто и територије.

turki

27.11.2015. 14:12

Razuman covjek, pravi lider i politicar ... Nema emotivnih ispada i gluposti kao kod nekih babuski.... Prije dva dana Medvedev prezentira sliku Erdoganovog sina s ISIL-ovcima a oni se jucer jave na TV i ispadne ljudi imaju restoran u Isanbulu gdje je Erdoganov sin bio na rucku i slikao se snjima! Ljudi zaboga sto vam te gluposti trebaju, blamirate se?

Si ti bre...pri svesti

27.11.2015. 14:46

@turki - Po tebi je normalno sto ISIS ima restoran u sred Carigrada ? Ne blamiraj se ....

goran5

27.11.2015. 15:50

@turki - Ne bih voleo da sam u koži turskog pilota koji leti 2oo kilometara unutar Turske teritorije, a ozrači ga radar sistema S-400.

Саша (уклањамо ћевапе са Балкана још од 1913)

27.11.2015. 14:17

Ево са су ме браша Руси,обавестили да су се жешће потресли и уплашили, ајатолаха Ердогана и његових турских талибана.....

MUS

27.11.2015. 14:18

Slusaj Turcine, ne igraj se sa Rusijom, jer ce ti naplatiti i onih 500 godina sto si zulumcario po Srbiji. Zavuci se u rupu, pokrij se usima, i cuti. Jako cuti.

Sinalko

27.11.2015. 14:19

Rusi se vatrom ne igraju. Oni sa njom prže. Ajde Erdo junačino, šalji svoje F16 da se prvi omaste o S400.

Aleksandar

27.11.2015. 14:21

a sa kojom vartom taj sultan preti? erdogane erdogane djavolcicu ne igraj se ispeci ces prste

gvatemala

27.11.2015. 14:28

...ovaj erdogan izigrava nekog odlucnog politicara - a u stvari je ordinarna kukavica - ne brini, erdogane, nije putin mahnit covek - on ce ti osvetu servirati hladnu -

uros

27.11.2015. 14:30

Francuzi i Nemci hoce zajedno sa Rusima protiv terorista.Uzalud rusenje aviona.Nema trzavica izmedju NATO i Rusije.Nekome smeta sto francuzi i nemci hoce sa rusima.

Max

27.11.2015. 14:35

Naučio bih ja vas pameti, a Evropa ako hoće da za vas ratuje i da vas štiti onda je luđa od vas. Turci shvatite nije vam ovo Grčka , a vi slušajte starijeg brata preko bare pa će te se dobro provesti ali budite sigurni neće oni ratovati za vas.

Skorpio

27.11.2015. 14:43

ne smijete vide kanader da posaljete dok vam Rus ne odobri...zato u cosak i klecat na kukuruzu

nastasja

27.11.2015. 18:57

@Skorpio - Zeli sastanak sa PUTINOM, ali Vladimir odgovara "NJET", jer zeli prvo izvinjenje, a posle mozda......

Andulah El Abdulah Hasum Selam

27.11.2015. 14:54

Oformiti Kurdistan i unistiti dovodjenje nafte od ISIL-a u Tursku. Protjerati Turke s Kipra i Balkanskog poluostrva.

Dachazvezda

27.11.2015. 14:55

Ovaj bas nije u vinklu... I ja slicno SANJAO da upozoravam Tajsona da mi se ne svidja njegovo ponasanje! Da obrati paznju na ponasanje iz fundamenta! :)) I kad sam se probudio doslo mi da se izvinem :))

gvatemala

27.11.2015. 15:00

...inace - mislim da ce turska vojska da izvrsi puc - ovaj diletant dovodi opstanak zemlje u pitanje - vojska je cuvar ataturkove sekularne tradici - sad ce npokon i da ga sklone...

yuzor

27.11.2015. 15:04

Курди би требало да наоружа право да се бори против терориста и терористичких присталица Турске Реџеп Тајип Ердоган и

#vladimir0710

27.11.2015. 15:35

Ako je turski pilot vrhunski obučen da upravlja avionom u vazduhu, ne mora da znači da mu je na visokom nivou svest, savest i borbeni kodeks. Razumem da mu je cilj da "otera nepoznati(?) avion" iz vazdušnog prostora Turske, ali ciljani avion je već imao putanju u odlaznoj liniju i nije pucao na njegov avion niti raketirao njegovu teritoriju?!

karate

27.11.2015. 15:42

Polako Srbi , vidite li da ce te svi da dobijete cir na zelucu od sekiracije /Rusija i Turska trguju oko pozicije u Siriji a ne ovo sto vi mislite da se radi . Niti Rusiju interesuje taj avion , niti je Turska nesto ostvarila sa rusenjem . Okrecu se stotine miliona i mozda milijarde eura sada oko Sirije. No , dobro nepismen covek ne svata samo blebeta i pokazuje koliko je primitivan , zaostao i nepismen . Usput , ne pretite nasim komsijama proterivanjem jer ce nas opet proterati kao do sada.

gvatemala

27.11.2015. 16:40

@karate - ...kao prvo - tvoj sastav je krajnje nepismen - srpski pravopis u ruke - pa pokusaj ponovo za jedno godinu dana...

Деки

27.11.2015. 15:56

Хахахаха Ергрдана поручује Рујама "не играјте се ватром" :) хахаххахаха..ооо.. земљо, отвори се. Толико је страшна турска ватра, да је брже боље обуставио све летове турских војних авиона и сакрио их дубоко под земљу, пилоте послао на годишњи одмор, а он се завио у хиџаб :) и куми и моли да Французи посредују око састанка са Путином. Једино је незгодно што, како кажу, турци не носе доњи веш, па може свака промена врло брзо да се уочи споља :)

boban USA

28.11.2015. 07:01

@bačvar - opalice oni opet,ali po Ruskim avionima,,mada mislim da je ovo Putin odradio perfektno,majstorski,,zapamtite da se Turska ne boji Rusije,,vecina Vas je prizivala ovo obaranje,,:zasto ne obore ruski avion ,lako je sirijske bilo obarati;i oborise ga bez izvinjenja niti ce se izviniti,,ko jos salje bombardere bez zastite,,haha,,,kao sto rekoh ni Fiser i Karpov nebi bolje odigrali,bravo..

Čitalac

27.11.2015. 16:36

Sredstva masovnog informisanja kod nas i svetu trebalo bi više pažnje da poklanjaju Kurdima, pošto njihovo vreme dolazi, i stvara se nov (stari) Kurdistan.

Istoričar

27.11.2015. 16:39

Ovo će biti primer kako se jedna država (zvana Turska) raspala zbog nepromišljenog poteza njenog predsednika koji mislio da je obaranje aviona jedne nuklearne sile video igrica.

Inženjer

27.11.2015. 16:57

Sad se opet stvorila šansa za našu građevinsku operativu, za povratak na rusko tržište, jer će Turci najverovatnije (po isteku ugovora, a i pre) biti najureni iz Rusije.

Снежана

27.11.2015. 20:59

@Inženjer - Али ЕУ нам отвара прва 2 поглавља! Са НАТО-ом све више флертујемо! И о каквом онда повратку говориш?

GALEB BIJELI

27.11.2015. 17:12

Bilo bi logično i opravdano da Rusija svim državama uvede vize! Osim Kubi,Nikaragvi,Bjelorusiji,Kazahstanu i Sj.Koreji. Ionako prijatelje mogu izbrojiti na prste, a to su samo navedene države.

Tikov

27.11.2015. 18:12

@GALEB BIJELI - vasa kriva logika po kojom je 1 + 1 ono sto vam oligarhija i klerus kazu a ne 2 ko u slobodnom jer razumnom svetu vas dovela na ivici nestanka, i opet ce.

Zar nisi shvatio

27.11.2015. 18:25

@GALEB BIJELI - da nama takvi prijatelji ne trebaju. Ni braća. Licemeri i hoštapleri... stare latinske varalice.

Predrag ilić

27.11.2015. 18:34

@GALEB BIJELI - Bilo bi logično da ti prestaneš da smaraš ovde jer si se ionako svima popeo svojom ideologijom koja nepogrešivo ide stazama jure i bobana. Pristojan i pošten čovek bi barem ćutao iako nosi u sebi mržnju. Nebi se ovde razmetao glupošću i sarkazmom.

Gojko

27.11.2015. 18:46

@GALEB BIJELI - A najmnogoljudnije zemlje na svojim kontinentima,,chlanice BRICS-a,sa Rusijom ,nisu joj prijatelji.

sava savanovic(prvi srpski vampir)

27.11.2015. 19:46

@GALEB BIJELI - galebe svaka cast!ali i komentari su bas na nivou setih se zike i zasmejah se od sveg srca!komentari za deciji vrtic!sto bi nas prost narod reko ima gi razni!kultivisanima nikad kraja!

pametan policajac

27.11.2015. 17:30

Turci otvoreno prete rusima da se ne igraju vatrom?Sta ceka vise Putin??????

ekolog

27.11.2015. 18:06

A cini mi se da je jedino resenje sada da Putin proda te sisteme koji se sada nalaze u siriji S-400 pa nek Asad konacno uzvrati Turcinu za svo zlo u ovih par godina. Ovo kazem jer onda to nije agresija prema Turskoj vec odbrana Sirije od tih varvara

Skorpio

27.11.2015. 18:08

Kurda ima 20 miliona...avansno ih naoruzati sa svim sto moze da im se isporuci...i poklonit im jedan S300...davati im logistiku satelitske snimke...a ostalo ce oni uraditi...

nastasja

27.11.2015. 18:53

@Skorpio - Procitala sam negde da u Turskoj zivi 9 miliona SRBA:Ne mogu da verujem.

M.Mila

27.11.2015. 20:01

@Skorpio - A koliko tek miliona Pravoslavnih Hriscana iz Armenije koji su "pokriveni debelim pokrivacem" turskim Identitetom i miruju lojalni Turskoj Vladi.

Џмрљ

27.11.2015. 18:15

@Врана црна:заборавио си најважније:СРБИЈА!!!

Zorangalamic

27.11.2015. 18:18

I koje ce mere sultan merdogan da preduzme protiv RUSIJE? Verovatno ce da objavi rat RUSIJI kao crna gora sto je objavila Japanu. Neka malo gospoda turci razmisle sa kim granice. Podseti Iran neprijatelj turske Armenija da ne pricamo, Sirija polako ce postati RUSKI protektorat, Grcka ih ne simpatise ni malo, Kipar dosta jak da pravi probleme, kurdi iz iraka itd itd

Informator

27.11.2015. 18:21

"Erdogan je kazao i da SAD imaju "dokumentovane dokaze" da ruske kompanije i Islamska država prodaju naftu sirijskom režimu, preneo je Rojters." "Istovremeno je kao klevete odbacio ruske navode da Islamska država prodaje naftu Turskoj." Veću i gnusnu laž nisam čuo u skorije vreme. Vidi se da ga Pentagon i CIA savetuju šta da priča i pišu mu tekstove. Pa dobro Erdogane, ako Rusija prodaje sa ISILOM naftu Asadu, zašto onda ruski bombarderi pre neki dan uništiše rafineriju i konvoj cisterni?

bane

27.11.2015. 18:37

Da je turska u vreme vladanja erdogana dossta napredovala to moramo priznati jeste, ali da previsa prica,kao presednik jedne zemlje malo treba smanjiti,zasto zato sto se svakodnevno desva da neciji avion povredi teritoriju druge zemlje pa sta treba raditi onda bi svakog dana padao po jedan,da su oni hteli i da je bio u nji9hovom prostoru dva presretaca su mogli da ga prizemlje bez problema a sada ako njihovi avioni povrede teritoriju siruje treba obarati od samog pocetka on se drzi po strani

Za bane

27.11.2015. 21:13

@bane - Erdogan mora da prica i da se bori inace mnogi su zeljeli a i sad zele da ga smaknu kao presednika egipta. Medjutim i Turska ima silu i ne plasi se. Putin jest preduhitrio Erdogana prvi da udje u Siriju i tu jest uspio ali ipak bolje mu je da se povuce u Rusiju i da mirno spava. Nije vrijedno toliko borbe za Asada

Miko

27.11.2015. 18:38

Turcima bi bilo pametno da sto hitnije izaberu predsednika i vladu koja realnije moze da sagleda stanje stvari i politicke i vojne situacije u svetu a pre nego sto se upetljaju u ratne strahote. Ptikazuju se kao neka "sila"a onda odmah sazivaju NATO partnere da ih stite.Neverujem da je bilo ko od zapadnih sila spreman za konflikt sa Rusijom zarad turaka.Nezele vas ni u EU.

Ratko

27.11.2015. 18:41

99% ovih nasih muslimana koji se kao dice sa Turskom i ne znaju poreklo predesednika i premijera Turske a isto toliko njih ne zna koliko zivi u Turskoj pravih Turaka koji 100% ne podrzavaju ovu dvojicu.

Srbin@ Kg

27.11.2015. 18:42

Od boga dato a razdvaja Nato... docice i vama kraj Natovcima polako. e ovako se brane nacionalni interesi jedne zemlje kao sto je u ovom slucaju Rusija .... sto sad Turci ne udjete u vazdusni prostor Sirije kad su stigle rakete S 400

Dumar

27.11.2015. 18:52

Ovu poruku ce cak i Turci moci da razumeju. Posto su otvorili vatru i oborili ruski avion, nikakav izlet u Siriju nece biti tolerisan. Bice oboren svaki takav avion, jer nece Rusi gatati da li ce Turci opet da raketiraju ili ne. Poruka je jasna, neka ne lete. U suprotnom, bice im to zadnjh let.

ne letaj te

27.11.2015. 19:11

ne moze niko rusija je sila ali cek da vidis gde ce putko da zavrsisto sa putinom nece bas niko veruj te

vlada

27.11.2015. 19:32

Rušite ih bez opomene i kada polete prema Siriji! Susret sa Putinom je bezpotreban i neprimeren!

čiča

27.11.2015. 19:58

Kako da se udruže sa Rusima kad su oni te teroriste osmislile ,obučile , naoružale i kad sa njima zajedno kradu tudja prirodna bogatstva. Naivno je očekivati da krenu sami protiv sebe. A Erdoganu preporučujem da sam kupi svilen gajtan i da ne čeka da mu ga pošalje Predsednik

Само питам

27.11.2015. 20:49

Па ваљда и Русија има право да штити своју војну базу? Шта мислите, шта би се десило ако би борбени авион војске Србије надлетео америчку базу на југу Србије?

bager

27.11.2015. 21:06

Iza svega toga stoji USA,,bez njih bi se turci upiskili,,,Putin ne lici na nekoga ko ima volju da razgovara sa kerovima i zastitnicima ekstremnih islamista,cak i poseta Holanda Moskvi nakon Vasingtona e nesto dogovoreno da nasamare Putina,,oprez oprez,,neka njihova koalicija resava IS u Iraku i Libiji, a rusi u Siriji

Igor

27.11.2015. 21:59

U ovom, eventualnom, vojnom sukobu balistički projektili bi dobili pun smisao... balistički... za balije.

ana

27.11.2015. 22:11

Jeste li citaliizjavu kineskog premijera.Dace Rusi srusiti Turski avon.Pametnom dosta.Erdogan nije budalaPosle teizjave i ujedo podrske odmah je obustavio letove aviona

Petar

27.11.2015. 22:28

Turska je izvrsila agresiju nad Sirijom i zlocinackim poduhvatom oborili ruski avion sto znaci jedino to DA PUTIN TREBA OD TURSKE DA NAPRAVI SPRZENU ZEMLJU. U EVROPI nije mi poznato da neko Iz EU i van nje da voli Turke. NIKO !!! Turci su neznabozci to ne treba na zemlji.

Güle güle, Türk

28.11.2015. 10:07

@Petar - Турска и јесте спржена земља, осим делова који су отети Грцима.

Lapsus calami?

28.11.2015. 10:10

@Batrak Abrama - Пре бих рекао "само они који имају С-400".

Lapsus calami?

28.11.2015. 23:33

@Batrak Abrama - Извињавам се Батраку, реплика је упућена Бози.

vlada

28.11.2015. 00:18

Erdogane, uživeo si se u "ulogu" više nego što treba! Da li znaš, koliko Rusiji treba minuta, da se kaže: - bila jednom jedna država i zvala se ......

CNN, BBC, RT...

28.11.2015. 10:23

Па то смо видели на сателитском снимку.