Četvrtak, 26.11.2015.

23:13

EL: Cedevita sve bliža Top16 fazi

Košarkaši Cedevite pobedili su Limož na gostovanju sa 78:69 u sedmom kolu Evrolige i napravili veliki korak ka plasmanu u Top16 fazu.

Izvor: JT

Default images

Zagrepčani su tako došli do četvrte pobede, kojom su pretekli Anadolu Efes na trećem mestu grupe B i odvojili se od Emporio Armanija i Limoža.

Vicešampion ABA lige je utakmicu rešio praktično u prvih 20 minuta, kada je uspeo da se odvoji, a potom je održavao prednost.

Cedevitu je do trijumfa predvodio Luka Babić sa 19 poena i šest skokova, dok su Miro Bilan i Luka Žorić dodali po deset poena.

Kod Limoža, Heiko Šafarčik je imao 17 poena, 11 asistencija i šest skokova, dok je Jakuba Dijavara utakmicu završio sa 13 poena.

U preostalim utakmicama u okviru grupe D, trijumfe su ostvarili domaćini – Olimpijakos i Emporio Armani. Pirejci su sa 59:52 slavili protiv Laboral Kuče, dok je Armani bio bolji od Anadolu Efesa sa 88:84.

Olimpijakos je protiv Laborala došao do šeste pobede u elitnom takmičenju i to u utakmici sa velikim brojem grešaka i promašaja na obe strane.

U redovima pobedničke ekipe, jedino je Vasilis Spanulis imao dvocifreni učinak, sa deset poena, jedan manje dodao je Vangelis Mancaris, koji je upisao i pet skokova, dok je Otelo Hanter imao osam poena i deset skokova.

S druge strane, Laboral je imao trojicu ‘dvocifrenih’ – Janis Burusis je utakmicu završio sa 16 poena i 15 skokova, Jaka Blažič je upisao 11 poena, isto koliko i Darijus Adams.

Armani je na svom terenu uspeo da iznenadi Anadolu Efes, koji je nastavio sa lošim partijama u elitnom takmičenju, i dođe do druge pobede.

Džamel Meklin se posebno istakao u pobedničkom timu sa 26 poena i pet skokova, Krunoslav Simon je dodao 17 poena, šest asistencija i pet skokova, dok je Oliver Lafajet utakmicu završio sa 15 poena. Bivši košarkaš Crvene zvezde Čarls Dženkins imao je četiri poena, tri asistencije i jedan skok.

U redovima Efesa, Birkan Batuk je upisao 17 poena, dva više od Darija Šarića, koji je dodao i pet skokova.

Grupa B, sedmo kolo
Limož – Cedevita 69:78
Emporio Armani – Anadolu Efes 88:84
Olimpijakos – Laboral Kuča 59:52

Tabela: Olimpijakos 5/1, Laboral 4/3, Cedevita 4/3, Anadolu Efes 3/4, Armani 2/5, Limož 2/5.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: