Najnovije vesti
Vesti Beograd
ZBOGOM BLATU Asfaltiran stoti kilometar ulica od početka godine

ZBOGOM BLATU Asfaltiran stoti kilometar ulica od početka godine

Vreme blata tek dolazi, ali stanari čak 450 ulica slave asfalt. Toliko su novih saobraćajnica napravili radnici "Beograd puta" u poslednje dve godine, a danas je na Zvezdari svečano asfaltiran stoti kilometar ulice u ovoj godini.

697644_zvezdara-foto-beoinfo-3
697644_zvezdara-foto-beoinfo-3

- Završetkom radova u Ulici Dragiše Lapčevića na Zvezdari danas je asfaltiran stoti kilometar ulica u Beogradu od početka godine, a u toku 2014. i 2015. godine završili smo 450 ulica, rekao je gradski menadžer Goran Vesić.

On je obilazeći ovu ulicu naglasio da je budžet Direkcije za puteve u ovoj godini bio oko osam milijardi dinara, a od toga je 4,9 milijardi utrošeno u izgradnju i rekonstrukciju novih ulica.

- Stanari zgrada u ovoj ulici platili su izgradnju ulice i čekali su na završetak šest godina iako je bilo normalno da dobiju odmah kada su se i uselili ovde. Mi ćemo i sledeće godine nastaviti da radimo ulice i puteve, a 1. aprila preuzimamo novih 96 kilometara puteva na teritoriji Beograda, računajući auto-put kroz Beograd i Zrenjaninski put i imaćemo mnogo više obaveza. Zato ćemo se truditi da budžet bude malo veći nego ove godine. Naša Direkcija za puteve sledeće godine postaje javno preduzeće i mislim da ćemo imati više sredstava da rekonstruišemo ulice - rekao je Vesić.

Član Gradskog Veća Dragomir Petroniojević je rekao da su radovi u Ulici Dragiše Lapčevića koštali 20 miliona dinara.

- Građani su dobili novu rasvetu i nove trotoare. Ne možemo da popravimo sve, ali imamo plan i sistemski radimo deo po deo. Zvezdara je bila zapostavljena i nije se dovoljno radilo pa smo na nekim delovima imali zemljane puteve. Nešto što nije uraćeno pre šest godina urađeno je sada u direktnoj komunikaciji sa građanima i razgovorima odbornika SNS-a sa njima. Imamo informacije sa terena i sprovodimo u delo ono što je politika grada. Nastavljamo sa tim i ubuduće i na taj način ćemo uspeti da od ovog grada napravimo metropolu - rekao je Petronijević.

Događaju je prisustvovao i Ivan Tejić, direktor JKP "Beograd-put".