22. novembar  2015. 11.18  →  23.43 | Izvor: Beta, RTV

Đoković peti put osvojio završni Masters

London -

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je peti put u karijeri, a četvrti put uzastopno, završni ATP turnir pošto je večeras u Londonu pobedio Švajcarca Rodžera Federera sa 2:0 u setovima (6:3, 6:4).

video icon

To je bio 44. duel Đokovića i Federera i 22. pobeda prvog igrača sveta, čime se izjednačio sa Švajcarcem.

Đoković je osvojio petu titulu na završnom turniru i postao je prvi teniser u istoriji koji je taj turnir osvajao četiri puta uzastopno. Federer je rekorder sa šest trofeja na završnom turniru.

Obojica tenisera u prva dva gema prvog seta nisu iskoristili brejk lopte, ali je u trećem gemu Đoković uspeo da oduzme servis Federeru i posle osvojenog gema na svoj servis poveo je sa 3:1.

Teniseri su nakon toga osvajali gemove na svoj servis, a prvi igrač sveta je u devetom gemu ponovo napravio brejk iskoristivši drugu brejk, odnosno set loptu.

U drugom setu teniseri su osvajali gemove na svoj servis, a srpski teniser je u osmom gemu imao tri vezane brejk lopte, ali je Federer uspeo da se izvuče dobrim servisima i izjednači na 4:4.

Đoković je naredni gem osvojio bez izgubljenog poena za vođstvo od 5:4, a zatim je oduzeo servis Federeru, nakon što je Švajcarac napravio duplu servis grešku u poslednjem poenu.

Prvi teniser sveta je tako posle sat i 20 minuta osvojio 11. titulu u 2015. godini.

Đoković: Titula u Londonu je savršen kraj savršene sezone

Srpski teniser Novak Đoković rekao je večeras da je osvajanjem svoje pete titule na završnom ATP turniru na savršen način završio savršenu sezonu i da je ponosan na postignute rezultate u 2015. godini.

Đoković je ove sezone osvojio 11 titula, od čega tri grend slema i šest Mastersa, a prvi je teniser u istoriji koji je četiri puta uzastopno osvojio završni ATP turnir.

"Ovo je savršen kraj savršene sezone. Veoma sam ponosan na sva dostignuća i nije mogao biti bolji finiš ove duge sezone. To mi ne bi uspelo bez podrške najbližih i svog tima. Samo pokušavam da uživam u svakom trenutku na terenu, da se takmičim na ovakvom nivou. Kada počinjete sa tenisom sanjate da igrate ovakve turnire i da osvajate trofeje", rekao je Đoković posle meča.

On je rekao da se raduje odmoru sa porodicom i da će posle toga razmišljati o narednoj sezoni. Đoković je čestitao Federeru na dobroj igri u Londonu.

"Čestitam mu na odličnoj nedelji. Želim mu sjajnu sledeću sezonu, znam da možemo da igramo još velikih mečeva", rekao je Đoković.

Federer će godinu završiti na trećem mestu na ATP listi, iza Britanca Endija Mareja. On je 10. put igrao u finalu, drugi put uzastopno i pretrpeo drugi poraz, nakon što je prošle godine predao meč zbog povrede leđa. On je rekorder sa šest titula na završnom ATP turniru.

"Nikada nije zabavno stajati na strani koja ne pobeđuje, ali bolje je nego da ne igram, kao što je bio slučaj prošle godine. Srećan sam što sam danas bio u finalu. Ova nedelja je bila odlična, imao sam fantastičnu godinu. Novak je zaslužio pobedu, čestitam mu na neverovatnoj godini. Sezona je dug i teška, uživao sam u svakom trenutku, ali sve ovo ne bih postigao bez svog tima", rekao je Federer.

 

Tagovi
Broj komentara: 2

Raush  22. 11. 2015. | 21:00
Nole imperator, izjadnacio u pobedama i sa Nadalom i Federom , po mnogima najvece rivalstvo u tenisu . Dok se Nole nije pojavio .NOLE!SRBIJA!!!
Dr Milanče Mitovski  22. 11. 2015. | 21:25
Ђоковићу све честитке за беспрекорно завршене најуспешније твоје 2015. године. Срећно!

ТЕНИСКИ ПЛЕС У ЛОНДОНУ!
(Тениског цара Ђоковића)

Стиже пехар мастер
У Лондону, О2 арени,
Залепи се као фластер,
Тенисеру надарени.
Сваки тениски меч,
Сјајна Новакова игра.
Обећану своју реч
Оствари као чигра.
Гем за гемом сви падају
Редом: Нишикори, Берда,
Фантастични Надал Рафа
И опет Федерер, на крају.

Красни жељени пехар
У Нолетовим је рукама,
Подигнут нама за мерак,
Са предходним мукама.
Заборав стиже за часак,
Време за славље у нама
Непрестано даје зрачак,
Наде, да ће се рекордима
Још украсити наш Новак.

Жеља је, Новак даље,
Увек само тако, даље,
Краси спортске рубрике,
Новак обећа то Јелени,
Честитке публике
И победе као мелеми,
Хоћемо да се радујемо,
На тениским турнирима
И са тенисом другујемо.
Са спортским манирима,
Правећи од игре сторију,
Од твоје сјајне каријере,
Напиши своју историју
Без сваке баријере!