Capital.ba

Cvetković: 2010. godina građanima lakša, Vladi teža

30.12.2009. / 14:40

mirko cvetkovićBEOGRAD, Predsjednik Vlade Srbije Mirko Cvetković izjavio je da će 2010. godina građanima Srbije biti nešto lakša, ali da će Vladi Srbije možda biti još teža.

“Sledeće godine moramo da iskoristimo taj trenutak izlaska iz krize i da jednom pažljivo vođenom ekonomskom politikom obezbedimo da zemlja stvarno krene u tom pravcu, istovremeno da povučemo što više stranih i domaćih investicija“, rekao je Cvetković na godišnjoj konferenciji za novinare.

On je izrazio očekivanje da će i Vlada Srbije u narednoj biti bolja nego što je bila u ovoj godini.

Navodeći ključne ciljeve na kojima je Vlada Srbije formirana, Cvetković je rekao da se oni mogu grupisati u četiri grupe, a to je opredjeljenje za evropsku budućnost Srbije, neprihvatanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i Metohije, koje je vraćeno u okvire međunarodnog prava, jačanje ekonomije i socijalne odgovornosti i poooštravanje borbe protiv kriminala i korupcije.

Kao uspjeh Vlade Srbije u 2009. godini, Cvetković je rekao da je obezbijeđena ekonomska stabilnost u vrijeme najveće svjetske ekonomske krize, sprovođena odgovorna socijalna politika kako bi se zaštitio standard građana i postignuti značajni uspjesi u procesu priključenja EU.

On je rekao da je odmrznut Prelazni trgovinski sporazum, da poslije 20 godina građani Srbije slobodno putuju u zemlje šengenskog sporazuma, podnesena kandidatura za članstvo u EU.

Premijer Vlade Srbije istakao je da bi do kraja marta 2010. godine moralo da se završi otpuštanje viška zaposlenih u državnoj administraciji.

On je dodao da bi kašnjenje realizacije tog procesa moglo da izazove dodatne troškove budžeta za nerednu godinu.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!