Automobili

Ponedeljak, 16.11.2015.

09:49

Klarkson na sudu zbog udaranja producenta BBC-ja?

Bivši producent emisije Top Gear, Oisin Timon, podneo je tužbu protiv nekadašnjeg voditelja tog automobilskog šou programa, Džeremija Klarksona, zbog fizičkog napada koji se dogodio početkom godine, pišu britanski mediji.

Izvor: B92

Default images
YouTube Screenshot

Klarkson je udario Timona tokom snimanja jedne od epizoda Top Geara. Voditelja je razbesnelo to što mu organizator nije obezbedio hranu jer hotel u kome su odseli nije služio obroke u periodu kada je snimanje završeno.

Fizičkom obračunu prethodile su brojne uvrede koje je Klarkson uputio Timonu. Kontroverzni voditelj je ubrzo suspendovan, da bi zatim BBC odbio da produži saradnju sa njim.

Oisin Timon će pored Klarksona tužiti i svoju matičnu kuću, BBC.

Kako piše Gardijan, Klarkson se osim za fizički napad tereti i za rasističke uvrede, a Timonovi advokati će tražiti nakandu od preko 100.000 funti (oko 140.000 evra).

Pravni stručnjaci ipak ne očekuju da će tužba imati sudski epilog, već da doći do vansudske nagodbe. Ako do suđenja upak dođe, ono će biti najverovatnije zakazano za 2016.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: