NIŽU SE POBEDE: Rukometaši Bora „pregazili“ i Žitorađe

Rukometaši Bora su sinoć, pred mnogobrojnom publikom, nadjačali protivničku ekipu iz Žitorađa i došli do nove pobede u ovom takmičenju.

rk-bor

U petak je odigrana utakmica osmog kola Prve rukometne lige „Istok“ za muškarce. ORK „Bor“ je na domaćem terenu ugostio ekipu RK „Žitorađe“ iz istoimenog grada, a borskoj publici ove ekipe pokazale su sjajnu borbu i veliki broj kvalitetnih golova.

Iako je prvo poluvreme proteklo u smenjivanju rezultata, a završeno je rezultatom 12:9 za domaću ekipu, drugo poluvreme donelo je bolju uigranost, veću koncentraciju i želju za pobedom kod domaćina. Borski rukometaši razigrali su se u drugom delu utakmice i zajedničkim zalaganjem došli do još jedne pobede u ovom takmičenju. Pored igrača raspoloženih za igru, poput Kastratovića (8) i Petrovića (5), mrežu Borana odlično je čuvao golman Jovanović.

Ne možemo mi svaku utakmicu da igramo perfektno i da pobeđujemo lagano, tako da sam zadovoljan igrom i rezultatom. Igrači su igrali onoliko koliko je bilo potrebno u datom trenutku. Dva boda su dva boda, ostaje nam nedelju dana da se spremimo za veliki derbi u Beloj Palanci. Probaćemo i tu da osvojimo bodove i učvrstimo našu poziciju prvi vrhu tabele. Ne plašim se ishoda utakmice, jer znam da će momci dati svoj maksimum, rekao je Jugoslav Petrović, trener borskih rukometaša.

U klubu kažu da se nadaju uspehu u narednim utakmicama, jer će one pokazati gde se klub nalazi, koliko je napredovao i da li zaslužuje i može da uđe u viši rang takmičenja.