11. novembar  2015. 10.52  | Izvor: RTV

Lekarske licence na uvid javnosti

NOVI SAD -

Na sajtu Lekarske komore Srbije od kraja oktobra nalazi se lista licenciranih lekara, a to znači da se pored imena lekara mogu pronaći i drugi podaci, a glavna ideja je da se u velikoj meri utiče na veću transparentnost zdravstvenog sistema Srbije.

video icon

O svemu tome, u jutarnjem programu Radio-televizije Vojvodine, razgovarali smo sa doktorom Zoranom Bulatovićem iz Lekarske komore Vojvodine.

Bulatović je objasnio da ta lista predstavlja spisak svih članova Lekarske komore Srbije, kojih je preko 35.000, te da uz podatak o imenu i prezimenu stoji podatak o broju i trajanju licence.

 

 

Srodne vesti

Broj komentara: 1

todor  12. 11. 2015. | 11:21
Jednako bih zeleo ,da u spisakove "LICENCIRANJA" upisu pre svih, svo nastavno osoblje u osnovnom obrazovanju,jer tu pocinju temelji znanja I saznanja za dalje skolovanje ! Na primeru moje dece I generacijama kojima je doticna uciteljica osnovnog obrazovanja ucila npr. za predmet matematike, veoma mali broj se opredeljivao za tehnicke nauke pa je kao pokazeatelj i osnov zbog kojeg predlazem da se I za sve predmete I nastavnike osnovnog obrazovanja obezbedi rad samo sa licencama !