Borko više nije šef kluba DS

D. M.

10. 11. 2015. u 11:44

Poslanici DS smenili Stefanovića sa čela grupe u parlamentu i na to mesto izabrali Natašu Vučković. Zadržava mandat, ostaje potpredsednik stranke i ne menja boju dresa

Борко више није шеф клуба ДС

POSLE višemesečne disidentske politike prema svojoj stranci, potpredsednik Demokratske stranke Borislav Stefanović danas je "kažnjen" smenom s mesta šefa poslaničkog kluba demokrata u Skupštini Srbije, a na njegovo mesto jednoglasno je izabrana Nataša Vučković.

Stefanović, za "Novosti", poručuje da do daljeg ostaje u stranci i poslanik DS, da ga oblačenje drugih partijskih dresova ne zanima i da će nastaviti da se bori protiv aktuelne vlasti.

Prema rečima Vučkovićeve, odluka o smeni doneta je u konsultacijama sa liderom stranke Bojanom Pajtićem.

- Za nas je bitno pitanje demokratije i procedura, pravila timskog odlučivanja i svako iskakanje nije prihvatljivo - rekla je Vučkovićeva, i objasnila da Borko ostaje potpredsednik DS i poslanik i da će od njega očekivati da postupa u skladu s pravilima koja iz tih funkcija proističu.

Drama oko Stefanovićeve šefovske pozicije odvijala se danas od ranog jutra, kad je potpredsednik demokrata optužio kolege da su ga "faktički smenili" jer donose odluke o listi govornika mimo njega.

On je optužio da iza "urote" stoje njegov zamenik Dejan Nikolić, Aleksandra Jerkov, Gordana Čomić i Balša Božović. Ta vest je demantovana, a potom je sazvana sednica kluba na kojoj je Stefanović ipak smenjen.


NIKOLIĆ I DALjE ZAMENIK

Zamenik šefa kluba DS biće i dalje Nikolić, koji je rekao da su poslanici izglasali nepoverenje dosadašnjem šefu zbog netačnih informacija o smeni koje je prvobitno izneo. Stefanović se nije pojavio na sednici na kojoj je smenjen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (10)

Anchy

10.11.2015. 12:23

Njima nije ostao kadar koji bi mogao da ih na neki način izvuče iz situacije u kojoj su ostali.

Miki

10.11.2015. 15:10

Teško će te bez Borka preći cenzus, mislim da je on jedan od popularnijih likov iz DS!

RESPEKT

10.11.2015. 17:49

Mislim da su ga sad sa ovim potezom jos jednom podelili to malo clanstva i da su gotovi.

Игор

10.11.2015. 18:06

@RESPEKT - Демократска странка је баш демократска!