Ministar Velimir Ilić dobitnik najvišeg priznanja u Lebanu

LEBANE – Ministar za vanredne situacije u Vladi Srbije Velimir Ilić dobio je danas novembarsku nagradu opštine Lebane u obliku plakate, najveće priznanje koje se dodeljuje za Dan oslobođenja tog mesta u Drugom svetskom ratu.

Iliću je ovo priznanje uručeno na svečanoj sednici Skupštine opštine za „sveukupnu saradnju“ i pomoć u saniranju klizišta u centru te varoši sa 13,5 miliona dinara, koje je izdvojila srpska vlada.

„Opština Lebane je vrlo važna za Republiku Srbiju, to je pogranična opština sa uništenom privredom, koju je zadesila i elementarna nepogoda. Naš cilj je da se ovde popravi stanje i ja ću sa svoje strane učiniti sve što je u mojoj moći“, kazao je Ilić posle uručenja priznanja.

lebane - dan opstine - priznanja

Povodom Dana opštine, povelje i pohvale dobili su pojedinci i organizacije, a sedmoro najboljih studenata u učenika, đaci generacija, poklon od po 10.000 dinara.

Nagradu u obliku povelje dobilo je predzeće Vud doo iz Ždeglova, a nagrade u obliku pohavle : Eu PROGRES, turska nevaldina organizacija TIKA, opština Breznik i poljoprivredni proizvođač Saša Stevanović.

lebane - dan opstine

Ministar Ilić je prethodno potpisao ugovor s predsednikom opštine Goranom Janjićem i firmom LM Komerc doo iz Obrenovca, izvođačem radova na izgradnji potpornog zida u centru Lebana, koji se u vreme majskih poplava srušio i oštetio jednu i ugrozio još nekoliko kuća.

„Reč je o firmi koja izvodi radove i na Koridoru 10. Insistirao sam od rukovodstva opštine da izvođač ima dobre reference, da se izgradi jak zid i ne sruši kao prethodni“, istako je Ilić, koji je kazao da će obezbediti donaciju za saniranje kuće Stanojke Radosavljević.

(Kraj) mil

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

1 Komentar
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Velja LE
10.11.2015. 06:43

Veljo ovi ne „kraduckaju“ nego brišu sve!!!