Liga socijaldemokrata Vojvodine nije deo saveza SDS i LDP Borisa Tadića i Čedomira Jovanovića. Pojavljivanje Nenada Čanka na subotnjoj tribini SDS i LDP nije znak naše predizborne koalicije sa tim strankama, već saradnja sa njima na promociji građanskih ideja, objašnjava za Danas Bojan Kostreš, zamenik predsednika LSV, poziciju Lige u savezu Tadićeve i Jovanovićeve stranke koji je ozvaničen prošlog vikenda.

Prema Kostrešovim rečima, Liga samostalno izlazi na lokalne i pokrajinske izbore, a ako bude republičkih izbora u isto vreme, ta stranka će razmisliti o eventualnim koalicijama.

Liga je uvek spremna da sarađuje sa svim političkim građanskim opcijama sa levog centra u promociji građanske Srbije, građanskih ideja i decentralizacije. Spremni smo da sarađujemo i sa svim frakcijama DS, isključujući DSS. Iako Boris Tadić i Nenad Čanak imaju različite stavove o autonomiji Vojvodine, slažu se o građanskoj Srbiji – navodi Kostreš. On dodaje da su Ligaši tribinu shvatili ne u funkciji izbora i izborne promocije, već kao saradnju na promociji građanskih ideja i građanske Srbije.

– Nenad Čanak je na tribinu pozvan kao politička ličnost, a ne kao predstavnik političke partije iako je on predsednik LSV – zaključuje naš sagovornik.

U taj savez DS i LDP pozvane su i Demokratska stranka, Liga socijaldemokrata Vojvodine i druge opozicione stranke i pojedinci. Predsednik LSV Nenad Čanak je u subotu rekao da ne može još da odluči da li će LSV biti „sa ove strane ili ne“, ali je ocenio da je njegova stranka uvek bila gde je trebalo.

„Uvek sam bio za opoziciona okupljanja i tu ništa nije sporno“, kazao je Čanak.

On je upitao oko čega će se opozicija ujediniti, navodeći da nema ništa od političkog saveza ako to budu samo priče o evropskom putu. Na pitanje da li bi posle izbora ušao u vladu sa aktuelnom vlašću, odgovorio je odrično.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari