Puškom ubio rođake zbog mušmule

J. Stojković

08. 11. 2015. u 14:46

Dragan Tasić (72) iz sela Gornji Bujkovac juče pre podne iz čista mira usmrtio Đurđicu Cvetković (85) i njenu ćerku Mirjanu Jović (54). Ubica u majku i ćerku ispalio 10 patrona iz lovačke puške, a 11. sebi presudio. Pucao i na Dragana Jovića, Mirjaninog su

Пушком убио рођаке због мушмуле

Porodična kuća Dragana Tasića juče je bila pusta Foto J. Stojković

DRAGAN Tasić (72) iz sela Gornji Bujkovac, hicima iz lovačke puške ubio je svoje rođake Đurđicu Cvetković (85) i njenu ćerku Mirjanu Jović (54). Sudeći prema rezultatima istrage i svedočenju ostalih rođaka, do svađe koja je prethodila ubistvu došlo je zbog mušmule.

Istražne ekipe iz tužilaštva i policije potvrdile su "Novostima" da je Dragan u majku i ćerku ispalio deset hitaca, a jedanaestim oduzeo sebi život.

Mahala Kovačiki jedva da broji nekoliko trošnih kuća, ali sudeći po priči supruga ubijene Mirjane, koji je samo srećom izvukao živu glavu, rođačke svađe datiraju odranije.

- Supruga i ja smo se spremali da idemo u Banju na slavu, te smo svratili kod komšinice u njeno dvorište kako bismo joj po dogovoru ubrali mušmule, a onda je razjareni Dragan počeo da puca u našem pravcu. Ubio mi je ženu pred očima i ne znam ni sam koliko je hitaca u nju ispalio, jer je pucao i mom pravcu, a moja pokojna Mirjana je vikala: "Beži, bar ti se spasi" - priča Dragan Jović, suprug pokojne Mirjane.

Ubica je pre nego što je krenuo sa lovačkom puškom u rukama, pekao rakiju, pa kako neke komšije govore, verovatno je bio pod dejstvom alkohola, što će utvrditi istraga.

U dvorištu ispred kuće pokojne Đurđice stoji njen sin Dušan kome je Tasić ubio sestru i majku.

- Bilo je problema i svađa i ranije, prijavljivali smo policiji da je stalno mahao tom puškom, ali niko nije mogao da veruje da će se ovako tragično završiti - priča Dušan za "Novosti" i pokazuje mušmulu kraj koje je stradala njegova sestra Mirjana.

Đurđica Cvetković i Mirjana Jović

- Moja majka je čula pucanj i krenula je za sestrom, a on je i u nju ispalio nekoliko hitaca, tako da je njeno telo pronađeno na putu, dvadesetak metara od Mirjaninog - kaže Dušan.

U kući ubice Dragana Tasića bili su sin, supruga i snaja, ali oni su u šoku i nisu želeli da komentarišu ovaj nemili događaj.

Dragan Stamenković, PR vranjske policije kaže za "Novosti" da je policija izvršila uviđaj na licu mesta i da je izvesno da je reč o dva ubistva i jednom samoubistvu, ali da će se detalji saopštiti nakon obdukcije i saslušanja svedoka.

SKLONjENO ORUŽJE

KAKO "Novosti" saznaju, puška kojom je Dragan počinio dva ubistva, a zatim i samoubistvo pronađena je u ambaru, a ne pored njegovog tela. Pretpostavlja se da je pušku sklonila Draganova supruga.

Meštani na mestu odakle je pucao Tasić


PROBLEMI SA ŽENOM

PRVI problemi su nastali pre nekoliko godina kada je ubica pokazao interesovanje za Dušanovu ženu. Naime, spekulisalo se o nekakvoj tajnoj vezi između ubice i Dušanove žene, što je čak i završilo na sudu. Ali, pošto se Dušanova supruga odselila, odnosi su se jedno vreme poboljšali, odnosno do tragedije koja je u nedelju uznemirila ne samo stanovnike Bujkovca već i cele Vranjske Banje.

Voćka na međi dva domaćinstva

UBICA PREKE NARAVI

MEŠTANI Vranjske Banje danas su bili u šoku, mnogi od njih poznavali su ubicu, a o njegovoj porodici imaju samo reči hvale. Za njega kažu da je imao preku narav i da je bio svadljiv, ali niko ne može da veruje da je pucao u rođake. Ovaj kraj ne pamti ovakav zločin, a mnogi se prisećaju porodične tragedije iz 2008. godine kada je u selu Krševica Boban Mitić hicima iz pištolja ubio svoje dvoje dece, suprugu i taštu, a teško ranio njenu ćerku iz prvog braka. Ubica je osuđen na 40 godina zatvora.

- U našem kraju se svi poznaju i ja imam skoro 70 godina i ne sećam se ovakvog zločina. Zašto je Dragan dve kuće zavio u crno ne znam, svi kažu kao u Krševici, ali ja mislim da je ovde nešto drugo u pitanju, ali čini mi se da će oni tu tajnu odneti u grob - priča stariji meštanin Banje.

U kuću ubice sinoć su došli prijatelji i poznanici kako bi njegovoj porodici izjavili saučešće i pružili utehu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Мики

08.11.2015. 20:46

А мени су два полицајца претила да ће да поднесу пријаву против мене, јер су ми у џеповима нашли нож и сузавац, и још један поставља глупо питање "дечко, шта ће ти ово?"

Cica

09.11.2015. 12:21

Kad je bio tako preke naravi a prijavljivan policiji, policija je kriva sto nije oduzela oruzje!!!!!!!!!!!