Jet set

Novak i Jelena Đoković: Iznenađenje za najdraže (FOTO)

Novak i Jelena Đoković: Iznenađenje za najdraže (FOTO)
Novak i Jelena Đoković: Iznenađenje za najdraže (FOTO)

Nakon što je najuspešniji srpski sportista Novak Đoković zabilježio još jednu pobjedu na turniru u Šangaju, a njegova supruga Jelena doprinijela uspjehu humanitarne gala večeri u Monaku, okupili su se u svom stanu u Monte Karlu, gdje su u intimnoj atmosferi proslavi

Nakon što je ubedljivom pobjedom protiv Žoa Vilfreda Conge osvojio masters turnir u Šangaju i na taj način stigao do 57. titule u karijeri, prvi teniser svijeta Novak Đoković (28) mogao je da se posveti pripremama za putovanje od Azije ka Evropi, a porodični dom u Monte Karlu bio je njegovo konačno odredište. Tu su ga u slavljeničkom raspoloženju dočekali supruga Jelena (29) i sin Stefan. Najprije su proslavili Novakovu pobjedu, a to raspoloženje nastavilo se i narednih dana jer je Stefana 21. oktobra očekivala proslava prvog rođendana. Iako nisu željeli da organizuju glamurozno slavlje, Đokovići su se nedjeljama pripremali i s nestrpljenjem iščekivali divan dan svog nasljednika.

Dok je Novak nizao pobjede u Šangaju, njegova supruga Jelena posjetila je Africa on the Rock Gala dobrotvorno veče, koje je organizovano uz podršku princeze Šarlin i njene fondacije Monaco,  a tom prilikom prikupljena je pomoć namjenjena ženama afričkog kontinenta. Inače, bračni par koji je na tronu kneževine Monako, jedan je od glavnih donatora Đokovićeve humanitarne fondacije, a bliska saradnja s njima traje već nekoliko godina. Na dobrotvornoj večeri, gospođa Đoković govorila je o reketu svog supruga, jednom od vrijednijih predmeta koji su se našli na humanitarnoj aukciji.

- Ponosna sam na moju ljubav, pobjednik na terenu pomaže i van njega. Novakov čarobni  reket prodat je na dobrotvornoj aukciji za 15.000 evra i taj novac biće upućen kao pomoć majkama u Africi. Bez obzira na to da li pobjeđujemo ili gubimo,  svaki dan imamo mogućnost da uradimo nešto dobro – rekla je Jelena Đoković poslije aukcije, a potom se osvrnula i na povod zbog koga je cio događaj organizovan:

- U Africi svaka tri minuta jedna majka izgubi život dok se porađa, prvenstveno zbog nedostatka adekvatne ljekarske pomoći ili činjenice da je najbliža bolnica udaljena nekoliko sati. Na ovom događaju prikupljena su značajna sredstva. Mi smo donirali Novakov reket i ja sam na sceni ispričala njegov istorijat. Mi smo toliko srećni što smo u poziciji da pomognemo. Svakog jutra budimo se s velikom zahvalnošću što imamo priliku da živimo još jedan dan na ovom divnom svijetu, u kom se mnogi ljudi ne probude. I majke u Africi žele da žive i vide svoju decu. Odlučila sam da uradim nešto povodom toga, nadam se da će to učiniti i svi oni koji su u mogućnosti da pomognu. 

Nakon što je poslala dirljivu poruku koja podstiče humanost, Jelena se vratila u svoj dom gdje se sa sinom posvetila pripremama za njegovo rođendansko slavlje. U međuvremenu pridružio im se i Novak, kao i članovi najuže porodice. Dom su dekorisali primjereno povodu slavlja, a s obzirom na to da Đokovići ne jedu slatkiše i da je njihov nasljednik još mali, nije bilo klasične rođendanske torte, već se umjesto nje na stolu našlo mnogo zdravih poslastica, ali isto tako ukusnih i maštovito dekorisanih. Najuzbudljiviji momenat bio je kada je prikazan kratki film koji je ponosna mama u tajnosti napravila od fotografija i video-zapisa najljepših Stefanovih trenutaka tokom prve godine života. Bračni par Đoković u prvi plan ističe istinske vrijednosti, pa su željeli da pokažu sinu kako ništa što je materijalno nije ljepše od iskrenih, lijepih momenata u krugu svojih najbližih. Upravo zbog toga,  Novak i Jelena su poslije slavlja prošetali sa Stefanom do obližnjeg parka, gdje su se posvetili igri sa svojim mališanom. Važno im je da njihovom nasljedniku, kada poraste, uspomene na djetinjstvo budu trenuci koje je proveo sa porodicom i da su najbitniji i najdraži oni kada su svi na okupu.

Posredstvom sajta groupcard.com Stefanu su pristigle desetine hiljada rođendanskih čestitki iz svih krajeva svijeta.

- Sin je promjenio mnogo toga u mom životu. Svako ko se ostvario u toj ulozi, razumije kroz kakve emocije prolazimo moja supruga i ja. Ušli smo u neko novo poglavlje, novu dimenziju ljubavi za koju nisam ni znao da postoji u meni. To je najveća sreća koju sam mogao da doživim kao čovjek. I život uopšte, kao i moja karijera, sve ima dublji smisao i suštinu – rekao je Novak ranije u intervjuu za Javni servis naglašavajući da mu je porodica važnija od svega.

(NN/Stori.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije