• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Preševu očekuju novi talas izbeglica

Izvor MONDO/Agencije

U Preševo bi do kraja dana trebalo da stigne grupa od oko 6.000 izbeglica i migranata, što će u prihvatnim centrima napraviti malo veću gužvu, ali se očekuje da taj ljudski talas već prekosutra napusti Srbiju

Agencija UN za izbeglice (UNHCR) uručiće do kraja 2015. godine Srbiji pomoć od 8,7 miliona dolara, zbog povećanja broja izbeglica sa Bliskog istoka koje kroz Srbiju prolaze na putu ka razvijenim zemljama EU, saopšteno je u subotu iz UNHCR-a.

Da će taj novac svakako dobro doći potvrđuju i nove vesti iz Preševa gde očekuju novi talas izbeglica.

Kako je izjavila danas za Tanjug portparolka UNHCR-a Melita Šunjić, situacija s migrantima u Srbiji danas mirna i da je njihov priliv bio usporen zbog štrajka prevoznika trajekta u Grčkoj.

"Prema našim informacijama, na grčko-makedonskoj granici je 6.000 ljudi, koji će stići za nekoliko sati u Preševo. Gužva će biti u Preševu i Šidu do prekosutra, dok se to ne raščisti", objasnila je Šunjić.

Od Šida, na izlasku iz Srbije, izbeglice i migranti hrvatskim vozovima odlaze u Slavonski Brod gde treba da se registruju u prihvatnom centru, a zatim vozovima i autobusima odlaze put Slovenije, rekla je Šunjić.

GAŠIĆ: NEĆEMO DIZATI ZIDOVE

Ministar odbrane Bratislav Gašić ranije danas je izjavio u Dimitrovgradu da Srbija neće dizati ograde na granici prema susedima i slati vojsku zbog migranata.

On je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da to nije realno i da se ne treba ograđivati od komšija, već da odnos prema migrantima treba da bude najhumaniji.

Ministar je dodao da se broj migranata koji dnevno pristiže u Dimitrovgrad ustalio u proseku na 200, i da se ne očekuje značajniji priliv i dolazak migranata u taj grad iz pravca Bugarske, ali da Srbija prati situaciju u okruženju i Evropi kako bi se što bolje spremila za zimski period..

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image