• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Protest zbog "udara" na zatamnjena stakla

Izvor Beta

Više od 400 vozača sa oko 200 vozila okupilo se danas u Begradu i pozvalo nadležne da smanje cenu atesta za tamne folije na staklima njihovih automobila.

Taj atest je prema novom pravilniku o standardizaciji obavezan tokom tehničkog pregleda.

Kako je rekao organizator skupa na parkingu ispred hotela Kraun Plaza u Beogradu Milan Kosić, vozači su time iskazali nezadovoljstvo jer je cena atesta u Srbiji dva do tri puta skuplja nego u regionu.


"Pričaju o evropskom standardu, a mi za početak, nemamo ni plate po tom standardu. Cena atesta je u Hrvatskoj od deset do 30 evra, a kod nas od 29.000 do 40.000 dinara", kazao je Kosić agenciji Beta.

On je dodao i da je tamna folija na staklima bezbedna, jer se staklo neće rasuti ukoliko dođe do saobraćajne nesreće, kao i da štiti od UV zračenja.

Kosić je najavio novi protest ukoliko država ne odgovori na njihov apel.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je 23. oktobra da će novi pravilnik o standarizaciji vozila doprineti bezbednosti saobraćaja.

"Ukoliko nemaju atest, moraće da ih skinu (folije). Ovo pravilo je definisano zbog bahatih i agresivnih vozača koji imaju crne folije na staklima vozača i suvozača. To moraju da sklone jer nije dobro za bezbednost ljudi i policije", rekla je ministarka.

Ona je dodala da 95 odsto građana nema zatamnjena stakla.

Komentari 39

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Pretty

Moj suprug i ja smo zatamnili stakla na autu zbog dece koja sede pozadi i kojima smeta sunce i time resili taj problem. Mnogo je prijatnije u autu nego dok nisu bila zatamnjena. I dok vozimo auto ne smeta nam toliko sunce sa bocne strane kao sto je bio slucaj dok nije bilo zatamnjeno. Tamna stakla na autu uopste ne znace da ih vozi neki kriminalac ili neki bahati vozac...naprotiv.

scout

Treba li atest i za presvake na sedistima, poliranje vozila, ili za oblogu na volanu koja nije fabricka! Sve je izgleda bitnije za bezbednost saobracaja osim originalnih delova za automobile, kupljenih dozvola, losih i neobelezenih puteva...

Zemljotaur

Zašto atest za to?! Pa ne proizvodim ja te folije! Jednostavno, ne možeš da ugradiš te folije koje nisu prema standardu, a policija ako sumnja da nisu, pošalje na vanredni tehnički...

special image