Tinejdžeri napali policajce u Prokuplju

Regionalne vesti - Nedelja 08.11.2015 - 14:38

Na predlog Osnovnog javnog tužilaštva, nakon višesatnog ispitivanja sudija Osnovnog suda u Prokuplju odredio je pritvor do 30 dana za A.I. (21) i D.U. (19) iz Prokuplja, dok je J.Đ. (19) pušten da se brani sa slobode i protiv njega će biti podneta odgovarajuća prijava u redovnom postupku.

U incidentu lakše povređen policajac; Foto: D. Borisavljević U incidentu lakše povređen policajac; Foto: D. Borisavljević

Za I.A. se sumnja da je počinio krivično delo neovlašćeno trgovanje narkoticima, dok je D.U. određen pritvor zbog napada na ovlašćeno službeno lice u vršenju dužnosti.

Sumnja se da su J.Đ. i D.U, prilikom privođenja A.I., kod koga je u plastičnoj kutijici pronađeno 14 psihoaktivnih tableta, fizički napali policijskog službenika.

Još jedan muškarac (43) iz Prokuplja se tereti da je pri dovođenju osumnjičenih u Policijsku ispostavu u Prokuplju, verbalno vređao jednog od policijskih službenika i potiv njega će biti podneta krivična prijava zbog ometanja službenog lica pri obavljanju poslova bezbednosti ili održavanja javnog reda i mira u redovnom postupku.

Do incidenta je došlo u četvrtak uveče kada je u policijskoj akciji hapšenja osumnjičenog A.I. u blizini jednog kafića i dve škole, Srednje medicinske i Gimnazije, došlo je najpre do verbalnog, a zatim i fizičkog sukoba grupe mladića od ranije poznatih policiji sa inspektorima policije za suzbijanje narkotika.

Jedan od policajaca je zadobio lakše telesne povrede koje je konstatovao dežurni lekar Odeljenja urgentne medicine Opšte bolnice „dr Aleksa Savić“ u Prokuplju.

Prema tvrdnji očevidaca, do incidenta je došlo kada su policijski inspektori u civilu pokušali da privedu I.A., a D.U. i J.Đ. su pokušali da ometaju hapšenje najpre verbalno, a zatim i fizički.

Usledila je akcija policije i trojica mladića su privedeni i određeno im je policijsko zadržavanje.

Zamenik predsednika Nezavisnog policijskog sindikata policije Miloš Jelenković kaže da je policija razočarana upravni sistem države koji strožije ne kažnjava prestupnike, naročito one koji ponavljaju krivična dela.

- Policajac kao i svaki građanin ove zemlje mora biti zaštićen, a to se može postići samo ako se pojača kaznena politika ove zemlje. Nije na nama, ali nam je hitno potrebna reforma pravosuđa gde bi se nedvosmisleno kaznili prestupnici u vršenju krivičnih dela, a naročito povratnici - prokomentarisao je Jelenković.
 

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: