LSV: Novi Sad propada, vlast šteti na građanima

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) ističe da aktuelna gradska vlast u Novom Sadu, koju predvodi SNS, štedi na građanima da bi sakrila njene loše rezultate.

Izvor: B92

Nedelja, 08.11.2015.

12:47

Default images

Izveštaj o realizaciji gradskog budžeta u prvih devet meseci ove godine, koji će biti analiziran na sednici Skupštine grada, “još je jedan od dokaza da Novi Sad propada, jer se njime već četvrtu godinu upravlja loše”, tvrde u LSV.

U saopštenju se navodi da se u izveštaju o izvršenju budžeta vidi da je, kao finansijski rezultat u periodu januar-septembar, ostvaren budžetski suficit u iznosu od oko 666,2 miliona dinara.

Taj “uštedeđeni” novac nije posledica povećanja produktivnosti ili povećanja prihoda u tekućoj godini već je, u najvećoj meri, rezultat prenesenih neutrošenih sredstava iz prethodnih godina, navodi LSV.

Ligaši dodaju da je u 2012. godini preneseno 5,2 milijarde dinara u sledeću godinu, u 2013. godini 6,02 milijarde dinara, a u 2014-oj 4,5 milijardi dinara”.

Dakle, kasa Novog Sada je ”u plusu” zato što gradska vlast nije potrošila novac planiran za određene kapitalne radove i projekte i što je time zakinula na kvalitetu života građana, zaključuju u LSV.

U saopštenju se navodi da je taj pozitivan budžetski saldo privid, jer “da su kojim slučajem završili sve neophodne radove, tog novca ne bi bilo i tada bi se uočilo šta se sa gradom zaista događa, minus u gradskoj kasi bi dostigao skoro četiri milijarde dinara”.

LSV ocenjuje da banke u kojima leži taj neiskorišćeni novac, ”mogu zadovoljno da trljaju ruke dok obrću milijarde dinara kojima je trebalo da budu napravljeni vodovod, kanalizacija, putevi i još mnogo toga obećanog u predizbornoj kampanji”.

Novosadski odbor LSV zaključuje u saopštenju da ”neku investiciju u gradu, veću od biciklane ili pešačkog semafora, možemo očekivati, eventualno na proleće sledeće godine, kada će se novac svih Novosađana, poreskih obveznika, investirati u neki projekat pogodan za fotografisanje i predizborni marketing”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: