08. novembar  2015. 10.56  | Izvor: Tanjug

Dveri za obavezno služenje vojske

BEOGRAD -

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović založio se danas za povratak redovnog služenja vojnog roka "za sve punoletne i telesno sposobne muškarce, koji ne bi bio duži od šest meseci".

Najmanje tri meseca bila bi vojna obuka, a drugih tri meseca mogu se iskoristiti za vojna vežbanja i društveno-korisni rad na ispomoći lokalnim samoupravama i državnim infrastrukturnim i drugim projektima, naveo jeo je Obradović u pisanoj izjavi medijima.

On je dodao da su brojne montirane afere urušile ugled vojnog poziva i da je veliki broj izmišljenih optužbi degradirao vojničku čast srpskog vojnika.

"Mladi muškarci više ne služe redovan vojni rok i ostaju bez ikakve vojne obuke. U najvažnijoj fazi punoletstva i sazrevanja mladići preskaču jednu od najvažnijih škola života - vojničku", kaže Obradović koji ocenjuje i da je geopolitičko vreme iznova turbulentno u čitavoj Evropi i svetu, a samim tim i na Balkanu.

Kako je naveo, to su sve razlozi zašto je potreban povratak redovnog služenja vojnog roka.

"Ali, ima još jedan i presudan razlog zašto ovo tražimo: da bi muškarci ponovo postali muškarci, da muškarci ne bi bili mlitavci već muškarci. Nema definitivnog odrastanja bez služenja vojnog roka. Nema zdravih stilova života bez redovnog telesnog vežbanja", naglasio je.

Prema njegovoj oceni, nema samoodbrambene moći jedne države bez vojne obuke i respektabilne vojne sile.

Srodne vesti

Broj komentara: 7

lala  08. 11. 2015. | 11:09
po cemu su muskarci musksrci ako sluze vojni rok?? tehnika ratovanja danas je takva da je muskarac kolateralna steta...
banatian  08. 11. 2015. | 12:46
Služenje vojske postoji i danas po zakonu, ali je dobrovoljno, pa ko vole... Nisu svi ljudi zveri!
Pedja Bačka  08. 11. 2015. | 14:58
@banatian Zveri? zašto je odbrana zemlje zverstvo!? Mlakonjo.
5
151
Srđan  09. 11. 2015. | 08:48
@banatian @Peđa Bačka Zato što redovna vojna obaveza danas u 21. veku postoji još samo u zemljama poput S. Koreje i Kube. Zar na njih treba da se ugledamo?!
196
1
Gospodin Pendula   08. 11. 2015. | 13:45
ZA obavezni vojni rok za sirotinju i BEZ vojnog roka za tatine sinove narko-dilere i unuke policijskih i vojnih oficira sa puno čvaraka Aaaaaaahahahahaha
dragisa  08. 11. 2015. | 20:42
cije vojske,za koga sluzenje vojske,za vas dali ste vi sluzili vosjku,ja mom sinu nisam dozvolio da sluzi vojsku,ciju vojsku,i kome da sluzi,za sta,da sluzi,prosla su vremena vojske,u vreme sutanovca koji je izdao naredbu da se svi mladi na granici koji nisu sluzili vojsku posalju u zatvor,ako se pojave na granici ja sam mome sinu zabranio sluzenje vojske,ja sam mu iscepao pasos te drzave koja ga zove da sluzi vosjku,sluzice vojsku drzavi u kojoj zivi,a ne drzavi koja ne postoji na papiru,
Tijana NS  09. 11. 2015. | 08:52
Posle Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića... NON PASARAN!!!