Incident na istoj avionskoj liniji

Jedan putnik iz Nigerije izazvao je paniku u avionu na istoj liniji Amsterdam-Detroit na kojoj je pre dva dana pokušan teroristički napad.

Izvor: B92

Nedelja, 27.12.2009.

21:55

Default images

Bezbednosni zvaničnik je rekao da je istraga pokazala da muškarac iz aviona nije predstavljao bezbednosni rizik. Putnik je priveden pošto je izazivao nered u avionu. Ispitivanjem je ustanovljeno da je u pitanju biznismen koji se razboleo tokom leta.

Portparol aerodroma u Detroitu rekao je da je pilot po sletanju zatražio pomoć bezbednosnih službi pošto je Nigerijac verbalno uznemiravao prisutne.

Američki mediji su preneli da je muškarac proveo više od sat vremena zaključan u toaletu posle čega su članovi posade tražili da izađe, što ga je uznemirilo.

Portparolka "Delta erlajnsa“ rekla je da su članovi posade tražili da muškarac bude udaljen iz aviona na letu 253 pošto je izazvao nered.

Portparol aerodroma u Detroitu rekao je da je u pitanju isti let iz Amsterdama ka Detroitu na kojem je na Božić Umar Faruk Abdulmutalab iz Nigerije pokušao da aktivira eksploziv.

Bezbednosno osoblje i posade u avionima su u pripravnosti posle pokušaja terorističkog napada na Božić, a bezbednosni zvaničnici su rekli da i na drugim letovima ka Detroitu zabeleženi manji incidenti, ali da je ovaj incident s putnikom iz Nigerije izazvao najveću zabrinutost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: