DS: Borka teraju da ode sam

D. M.

26. 10. 2015. u 10:33

Kulminira tihi rat između vrha demokrata i potpredsednika stranke Stefanovića

ДС: Борка терају да оде сам

Stefanović i Pajtić

U VRHU Demokratske stranke napravljen je neformalan dogovor da niko od stranačkih funkcionera ne ulazi u javnu polemiku sa potpredsednikom Borislavom Stefanovićem, niti da odgovara na njegove kritike na račun partijskog lidera i politike. Cilj je da se ignorisanjem Stefanović, praktično, potpuno marginalizuje, isključi iz stranačkog života i natera da sam ode iz DS.

Njega, kako saznajemo, već duže vreme ne zovu na sastanke stranačkih organa, poput sednica Predsedništva. I u Skupštini on je skrajnut. Nije mu zabranjeno da govori, ali mu se prilikom pravljenja rasporeda istupanja u sali daje sve manje vremena.

I poslednji Stefanovićev medijski istup, u kojem je pozvao stranačkog šefa Bojana Pajtića da ode sa čela pokrajinske vlade, ostao je bez reakcija iz DS.

Pajtić za "Novosti" nije želeo da komentariše Stefanovićeve kritike. Sličan stav imali su i ostali funkcioneri DS koji poručuju da o stranačkim stvarima govore samo na partijskim organima.

Na drugoj strani, Stefanović za "Novosti" kaže da je i u "stranci i u poslaničkom klubu sve u najboljem redu". On poručuje da za sada ostaje u DS.


NE DOLAZI U KRUNSKU

STEFANOVIĆ, kako saznajemo, nedeljama nije ušao u centralu stranke u Krunskoj. Sa Pajtićem gotovo da nema nikakvu komunikaciju, a slično je i sa ostalim funkcionerima DS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

gvatemala

26.10.2015. 11:12

...borko je americki covek - on je njihova alternativa za vucica - a pajtic - on poput svih politicara na srpskoj sceni - ne zvaredjuje nikakvu apznju...

Bonaprta3

26.10.2015. 11:14

Iskreno Borko mi je totalno sntipatican, ali kad pogledam ko mu je drustvo u DS-u pocev od Pajtica,Balse i drugih, bolje i pametnije mu je da ode. Za njih je g-din koji razume plitiku za razliku od Pajtica i perjanice Balse koji se bave pijacnom politikom rekla kazala.

Dumar

26.10.2015. 12:00

Najbolje bi bilo da vi kolektivno napustite politicku scenu. Od tog dobrog sto ste nam doneli dok ste bili na vlasti, jos nas boli glava.