Autobus s vernicima iz Beograda kamenovan u Peći

Novosti online

25. 10. 2015. u 18:39

Iguman manastira Dečani otac Sava Janjić objavio je na profilu na Tviteru informaciju da je autobus sa vernicima iz Beograda napadnut kamenjem u centru Peći

Аутобус с верницима из Београда каменован у Пећи

Iguman Sava Janjić

Iguman manastira Dečani otac Sava Janjić objavio je na profilu na Tviteru informaciju da je autobus sa vernicima iz Beograda napadnut kamenjem u centru Peći.

„Upravo sam obavešten da je bus sa vernicima iz Beograda napadnut kamenjem u centru Peći. Nema povređenih ali nekoliko stakala je slomljeno“, napisao je on na Tviteru.

Grupa Srba kamenovana je u Peći tokom obilaska pravoslavne Crkve Svetog Jovana koja je pre nekoliko godina obnovljena u tom gradu. Niko nije povređen, javlja Radio-televizija Srbije.

Očevici su preneli RTS-u da se napad dogodio kada su Srbi iz raznih krajeva centralne Srbije autobusom stigli pred dvorište crkve.

Nema povređenih, a na autobusu je načinjena materijalna šteta.

Polomljeno je zadnje staklo autobusa. Očevici navode da su napad izveli lokalni Albanci, i to pored prisustva dve patrole kosovske policije.


(Izvor: sputniknews.com)

— Milan Leon (@milan_maximo) October 25, 2015

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Predrag Zdrale

26.10.2015. 02:42

Pa to je rezultat i crkvene politike "hocemo u EU", priznajemo sve al da ne bude ocigledno, jajare svi poglavari i crkveni i drzavni, fuj.