Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 22.10.2015.
13:45
Srna A

"Odluka Uneska završetak onoga što je počelo paljenjem Pećke Patrijaršije"

Njegova svetost patrijarh srpski Irinej rekao je da odluka Izvršnog savjeta Uneska da preporuči prijem Kosova u ovu organizaciju predstavlja cinizam prema srpskom narodu i ocenio da će to istorija i kultura osuditi.

A. Čukić
Ovo što je uradio Unesko ne bi uradio pošten čovek sa savešću

- To će verovatno buduća pokolenja umeti da ocene kao ciničan gest prema jednom narodu, koji je stvarao ta kulturna dobra na Kosovu i Metohiji i čuvao ih od onih kojima se danas poveravaju -rekao je patrijarh Irinej.
 
On je izrazio nadu da će progovoriti savest mnogih i da će ono što je započeto sada u Parizu i što nije ispalo kako su očekivali, u sledećem aktu doći do većeg izražaja.
 
- Verujemo da ima dobrih ljudi, sa dobrom savešću - rekao je patrijarh Irinej, koji je u Patrijaršiji u Beogradu primio studente Visoke škole unutrašnjih poslova iz Banjaluke.

 
Patrijarh je rekao da pošten čovjek sa zdravom svešću i savešću ne može da čini ono što je protiv savesti, protiv istorije, kulture jednog naroda i njegovih svetinja i da se one daju onima koji su tokom čitavog svog postojanja rušili, palili i žarili.

- Njihova pobuna i buna na Kosovu i Metohiji, koja trijumfuje u našim danima, počela je sa požarom u Pećkoj Patrijaršiji. To je početak, a ovo je završetak toga nečasnoga dela. Mislim da će to istorija i kultura osuditi - rekao je patrijarh srpski.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 22.10.2015. 13:52
zanimljivo je ponašanje glavešina "srpske" pravoslavne crkve - naime - vrlo su osetljivi kad je u pitanju njihova imovina širom srbije a pogotovo su drčni da im se vrati ono što su im crvendaći zaplenili ALI kada je u pitanju imovina koju otimaju šip*tari - tu je onda reakcija tipa "shit happens" ?? Baš zanimljivo...
Četvrtak 22.10.2015. 19:06
To što će istorija i kultura osuditi-malo sutra.Pa danas se vrši najveće prekrajanje istorije uz blagoslov Hitleru i faššizmu.Oni su uveli svoje faššističke istomišljenike samo u svoje društvo.Poptpisivanje sporazuma o pridruživanju_koliko je godina Srbija na to čekala,a prijem u EU - toga neće biti nikad:to je bio samo još jedan podsmeh Srbiji,a ovo joj je i dokaz gde se nalazi kod prijatelja naših vlasti-ta ni u zapećku.Dosta više s EU i zapadnim vrednistima-tamo sedi liccemer do liccemera faššista do faššiste gadd do gadda.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online