Sirija: Potvrđeno ubistvo lidera „Nusra fronta“ poreklom iz Saudijske Arabije

Novosti online

18. 10. 2015. u 14:01

Teroristička grupa „Nusra front“ potvrdila je smrt jednog od lidera te organizacije, objavivši na socijalnim mrežama čitav niz fotografija koje to dokazuju

Сирија: Потврђено убиство лидера „Нусра фронтa“ пореклом из Саудијске Арабије

Ilustracija

Teroristička grupa „Nusra front“ potvrdila je smrt jednog od lidera te organizacije, objavivši na socijalnim mrežama čitav niz fotografija koje to dokazuju.

Prethodno je informaciju o likvidaciji ovog teroriste objavila Iranska nacionalna medijska agencija, međutim potvrde nije bilo.

Ubijeni Sanafi An Nasra, poreklom iz Saudijske Arabije, upravljao je takozvanim „komitetom pobede“, delom organizacije zaduženim za realizaciju strategije celokupne grupe Al Kaide. On je ujedno bio i jedna od najznačajnijih ličnosti u toj organizaciji.

Prema informacijama iranskih medija, za vreme vazdušnih napada ubijena su još dvojica terorista — Saudijac Abdul Mali el Džazravi i Marokanac Abu Jasir el Magrebi.

Inače, sirijska vojska, zajedno sa borcima libanskog „Hezbolaha“, uz podršku ruske avijacije, započela je operaciju temeljne likvidacije članova terorističkih organizacija u provinciji Alep, na severozapadu zemlje, nedaleko od granice sa Turskom.

U SIRIJI LIKVIDIRANA TRI KOMANDANTA AL KAIDE

U Siriji su ubijena tri komandanta terorističke organizacije Nusra front, povezane sa Al Kaidom. Nije saopšteno ko je izvršio likvidaciju.

Iz aviona je ispaljena raketa na automobil kojim su se vozili teroristi u El Dani, na zapadu Alepa. Tom prilikom su ubijeni saudijski državljanin Sanafi el Nasr, koji se smatra jednim od glavnih stratega Nusra fronta. Zajedno s njim su likvidirani još jedan Saudijac Abd el Malik el Džazraui i Marokanac Abu Jasir el Magribi.

Podsetimo, pre neko vreme sirijske snage su počele ofanzivu kod Alepa. Armiji Asada pomažu pripadnici libanskog Hezbolaha i ruska avijacija. Sirijska vojska je uspela da zauzme mesto Abtin, 15 km južno od Alepa.



(Izvor: sputniknews.com)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Dumar

18.10.2015. 14:53

Sad treba ocekivati odgovor Amerike. Stradace ili bolnica, ili elektricna centrala, ili stambeni blokovi...

Branko

18.10.2015. 14:55

Kakvi bre komandanti sta im poodizete rep to su sve ulicari i ako je malo vise budala postaje kojekakvi komandan zato ih Rusi biju ko glinenovi golubi brze bolje nestti ce bradonje tolika im hrabrost pa se moraju obrijati jerculi su ili videli onaga sa rokvom bradom kako su ga Rusi "Obrijali" nista se nije moglo videti od njega potpuni ugljen,sto brze ih Ruja ugljenise tim bolje nce se siriti smrad po svetu.

Почело је . . .

18.10.2015. 15:40

и Бина су Американци званично убијали 36 пута.